Lærere søger mod privatskoler

Stadig flere lærere fra de kommunale folkeskoler søger mod fri- og privatskoler. Det mærker de blandt andet på Giersings Realskole i Odense.

I 0. B på Giersings Realskole i Odense underviser Charlotte Levin. Hun valgte i sommer at skifte job fra en kommunal skole på Nordfyn til den private skole i Odense.

- Vi skulle inkludere stadig flere special-børn, uden at der fulgte midler med, fortæller Charlotte Levin.

Så efter sommerferie skiftede hun job, og begyndte på Giersings Realskole i Odense.

Charlotte Levin er en af de 34 lærere på Nordfyn Kommunes skoler, der siden 1. januar 2014 har valgt at skifte job til en skole i en anden kommune eller helt ud af folkeskolen.

19 er skiftet til en folkeskole i en anden kommune, og 15 har fået job uden for folkeskolen. Der er i alt 315 lærere på Nordfyns folkeskoler.

Og privatskolerne mærker tydeligt at der er opbrud blandt lærerne.

- Det strømmer ind med ansøgninger, så mange, at vi har begrænset, hvor vi annoncerer, fortæller skoleleder Poul H. Pedersen.

Selv  om de private skolelederne kunne klappe i hænderne over de mange nye ansøgere, så beklager de også udviklingen i folkeskolen.

- Vi har brug for gode stærke folkeskoler, og vi samarbejder med skolerne i Odense, så vi ønsker ikke at denne udvikling fortsætter, siger skoleleder Poul H. Pedersen.