I det fynske folks tjeneste

Lærerforening: Odense sylter folkeskolen

Odense kommune ligger i bunden, når det handler om at bruge penge på folkeskolen. Nye tal viser, at både landets øvrige storbyer og de andre fynske kommuner investerer mange flere kroner i undervisningen.

00:43

Odense kommune ligger i bunden, når det handler om at bruge penge på folkeskolen. En ny undersøgelser placerer Odense i bunden - både fynsk og på landsplan.

1 af 2

Det er en ny undersøgelse fra Økonomi og Indenrigsministeriet, der placerer Odense på en 9. plads fra bunden i forhold til, hvor meget politikerne vælger at investere i folkeskolen.

Her fremgår det, at Odense Kommune bruger cirka 200.000.000 kroner mindre årligt end den lavest liggende af de øvrige storbyer, Aalborg.

Desuden halter den fynske hovedstad et godt stykke bagefter de andre fynske byer. Her skal Odense bruge omkring 105.000.000 kroner mere årligt for at nå på niveau pr. elev med den lavest liggende kommune, som er Nyborg.

- Når det nu er endnu mere tydeligt, at flere resurser til skolen har effekt på elevernes faglighed, er det helt ubegribeligt, at vi ligger så lavt i Odense Kommune, siger formanden for Odense Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen, i en pressemeddelelse.

Formanden forventer, at penge til folkeskolen bliver et hovedtema i efterårets valgkamp.

- Det kan ikke komme bag på nogen, at kommunens faglige niveau bliver styrket, hvis kommunen investerer i den lokale folkeskole, siger Anne-Mette Kæseler og henviser her til en analyse fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

Analysen viser, at øgede udgifter til folkeskolen har positiv betydning for elevernes skolekundskaber og elever med svag social baggrund.

Anne-Mette Kæseler understreger, at der er behov for investeringer, fordi folkeskolen er en magnet for Odense:

- Når man som familie vælger at bosætte sig, er en af parametrene utvivlsomt, om der er en god skole for vores børn. Det er en helt forkert strategi at lægge sig i bund i forhold til, hvor meget man vil investere i børnenes skolegang, siger lærer-formanden.