Læs Kyivs nødråbsbrev til Odense

Vinteren kan blive livsfarlig for Ukraine, der stadig er hårdt ramt af den russiske invasion i februar. Derfor beder Kyiv venskabsbyen Odense om hjælp.

Borgmesteren i Kyiv rækker ud til Odense og beder om hjælp.

Siden februar har den ukrainske hovedstad været hårdt ramt af Ruslands invasion, og mange ukrainere har ikke længere et hjem, som kan varme dem, når vinteren kommer.

I en mail mellem embedsværket i Odense og Kyiv, sendt på vegne af bystyret i de respektive kommuner, sættes der ord på situationen i Kyiv og de behov, der snart vil være livsvigtige.

Odense Kommune har været venskabsby med Kyiv siden 1989.

Læs brevet her:

På Fyn sidder 45-årige Natalia Korenyuk, der flygtede til Danmark med sine to børn, da krigen brød ud i Ukraine. 

Men hendes mand Vladimir Korenyuk bor fortsat i Kyiv.

- I min lejlighed har jeg varmt og kold vand, varme radiatorer, men ingen strøm. Men den skal nok komme igen, siger Vladimir Korenyuk, da TV 2 Fyn fanger ham på en skrattende Skype-forbindelse.

Odense samler ind

Nødråbet fra Kyiv er årsagen til, at TV 2 Fyn, Fyens Stiftstidende, Odense Kommune og Odense City Rotary Club samler ind til ukrainerne i hovedstaden.

Har du lyst til at støtte indsamlingen, kan du gøre det på Mobilepay. Send dit beløb til nummeret 808069. Pengene går ubeskåret til generatorer, telte og elvarmere.

Læs mere om, hvordan du bedst kan støtte den ukrainske hovedstad her.