Landsholdshæver til Marienlyst

Marienlyst volleyligahold begynder langsomt at tage form her to måneder før sæsonstart.

Amerikanske Graham McIlvaine er ny hæver hos marienlyst.
Amerikanske Graham McIlvaine er ny hæver hos marienlyst.

En vigtig brik har været at finde den rette hæver til holdet, efter at træner-teamet besluttede ikke at gentegne Conor Eaton.

Valget faldt på Graham McIlvaine som afsluttede universitetskarrieren i april måned.

Herefter har han været en fast del af det amerikanske bruttolandshold og deltog i juli i de pan-amerikanske mesterskaber for USA. Det er derfor en særdeles talentfuld hæver, der kommer til holdet.

Graham er venstrehåndet, er to meter høj og rækker op til 355 cm. Han vil derfor også udgøre en væsentlig trussel ved nettet for modstanderne.

Netop disse egenskaber har stået højt på træner Mikkel Hauges liste:

- Vi oplevede sidste år nogle problemer overfor de meget kanttunge hold, når vores blokade ikke var stor nok. Graham vil tilføre mere fysik, og vil også bedre kunne servicere vores centerspillere, hvor vi nok fortsat er i en klasse for sig her i Danmark. Graham har valgt os som første step i en ambitiøs plan om at komme et skridt videre i sin karriere, og det skal vi også være stolte af. Der er ingen tvivl om at vores træningsmiljø er blevet rost via vore amerikanske kontakter, idet at det normalt ville være svært at tiltrække en spiller der er omkring det amerikanske landshold.

Graham McIlvaine er den første udenlandske tilgang til mesterholdet, men der arbejdes også på en erstatning for Joshua Walker som har fået kontrakt med en finsk topklub og derfor ikke kommer retur.

Derudover er målet at fastholde det meste af truppen fra sidste år. Dog står det fast at norske Lars Ivar Henriksen stopper sin aktive elite-karriere og overgår til anden funktion omkring holdet.

Franske Fabian Cantamessi er også taget retur til Frankrig for at færdiggøre sit studie.