I det fynske folks tjeneste

Landstræner om skuffende Denmark Open: Det er en dårlig følelse

Det lykkedes ikke for nogen af de danske deltagere ved badmintonturneringen Denmark Open i Odense at kvalificere sig til finalen. Det magre udbytte skuffer landstræneren.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Ingen af de højt profilerede danske badmintonstjerner formåede at slå sig hele vejen til finalerne ved ugens Denmark Open, der blev spillet i Odense.

Derfor er det en skuffet landstræner, der konkluderer på ugens turnering.

Det er de her små marginaler, som kommer til at gøre en forskel, og dem har vi ikke på vores side

Kenneth Jonassen, badmintonlandstræner

- Jeg er ikke tilfreds. Det er en dårlig følelse, og det er super ærgerligt, at vi ikke var i stand til at få nogen hele vejen til finalerne denne gang. Men vi må også acceptere, at når vi spiller de her Super Series-turneringer, så er vi oppe imod de absolut bedste, og den her gang var vi ikke i stand til at gå hele vejen, siger badmintonlandstræner Kenneth Jonassen.

- Vi manglede måske lige en fem-ti procent i at kunne tage de afgørende skridt frem mod finalen, vurderer landstræneren. 

Læs også Boe og Mogensen efter nederlag: Vi er rimelig afklaret

De berømte marginaler

Han har svært ved at sætte en finger på, præcis hvad der ikke har fungeret optimalt for de danske spillere. Alle har præsteret flot, men har lige manglet det sidste.

- Hvis man ser de kampe, de taber, så bliver der egentlig spillet badminton på allerhøjeste niveau. Men det er de her små marginaler, som kommer til at gøre en forskel, og dem har vi ikke på vores side, siger Kenneth Jonassen. 

Som eksempel nævner han både verdensmesteren Viktor Axelsen og fynske Mathias Boe, der sammen med makkeren Carsten Mogensen blev sendt ud i semifinalen. 

Læs også Axelsen kunne ikke mere: - Jeg hader at tabe

- Deres kamp er mod et sprudlende kinesisk verdensmesterpar, der går hele vejen og bare spiller fantastisk. Viktor møder Srikanth og er to point fra at vinde kampen, og så havde historien jo været en helt anden, siger Kenneth Jonassen.

Ingen garantier

Landstræneren ville gerne kunne love det, men kan ikke garantere dansk deltagelse i finalerne i Denmark Open i 2018.

- Det ville jeg sindssygt gerne kunne, men feltet det er så stærkt her hvert eneste år. Jeg kan kun love, at vi gør vores absolut ypperste også til næste år og håber, at vi der har marginalerne på vores side. 

04:00 Luk video