Lars Høgh optages i fodboldens Hall of Fame

Den tidligere OB-keeper og nuværende målmandscoach på herrelandsholdet optages fredag som nyt medlem i Fodboldens Hall of Fame.

Den 62-årige OB-legende Lars Høgh er fredag blevet optaget i fodboldens Hall of Fame.

Det skriver DBU på sin hjemmeside.

Lars Høgh, der er kræftsyg og erklæret terminal, fik torsdag overbragt nyheden af Michael Laudrup, der er medlem af Juryen for Fodboldens Hall of Fame, i Odense, hvor Lars Høgh er sammen med sin familie.

Og stoltheden er ikke til at tage fejl af.

- Fodbold har betydet rigtig meget for mig i hele mit liv. Det er der, jeg har haft kæmpe oplevelser, både som spiller og som træner. Og det er her, jeg har mødt rigtigt mange fantastiske mennesker, som jeg i dag betragter som nære venner. Både min familie og jeg er meget stolte over optagelsen i Fodboldens Hall of Fame, siger Lars Høgh til dbu.dk.

I sin aktive karriere nåede den fynske målmand 817 kampe for OB fra 1977 til 2000. En rekord, der næppe nogensinde bliver overgået i Danmark. 

Indimellem hjalp Lars Høgh sin klub til at vinde det danske mesterskab i 1977, 1982 og 1989 samt DBU’s Pokalfinale i 1983, 1991 og 1993 uden at indkassere et mål i nogen af de tre finaler. Han blev i karrieren også kåret til årets danske målmand fem gange.

Lars Høgh nåede otte A-landskampe, mens han sad på bænken hele 50 gange. Siden 2007 har han været målmandstræner for herrelandsholdet.

Hyldes af Laudrup

Nyheden blev overrakt af Michael Laudrup, som er det første medlem af Fodboldens Hall of Fame, hvor han blev optaget i 2006.

Han benytter lejligheden til at storrose både fodboldspilleren og mennesket Lars Høgh.

quote Det glæder mig. Lars er et stort menneske

Michael Laudrup

- Lars Høgh var en fremragende målmand. Alene 817 kampe for OB igennem 23 år – rekord for en spiller i dansk topfodbold formentlig for altid – understreger hans format og loyalitet. Han havde fået mange flere A-landskampe, hvis vi ikke i den periode havde haft Peter Schmeichel. Siden har Lars været en inspirerende målmandscoach for såvel klubhold som Herrelandsholdet. Men det er for sine meritter på banen, han nu optages i Fodboldens Hall of Fame. Det glæder mig. Lars er et stort menneske, siger Michael Laudrup.

De to har et tæt forhold, og Michael Laudrup var blandt gæsterne, da Lars Høgh i september debuterede som festivalarrangør med velgørenhedsfestivalen Nu Festival, der blev afholdt på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.

De seneste nye medlemmer af Fodboldens Hall of Fame blev optaget i 2019. Ved den lejlighed blev Johnny Hansen, Herrernes OL-hold fra 1948, Herrernes OL-hold fra 1960 og Kvindernes VM-hold fra 1971 indlemmet.

Se alle medlemmer af fodboldens Halll of Fame her.

Blev ramt af kræft i 2018

I november udgav Lars Høgh den meget ærlige bog 'Der er antal på alt', hvor han fortæller om både sin karriere og det forløb, han har været i siden august 2018, hvor han fik konstateret kræft i bugspytkirtlen.

Her fremgår det i epilogen, som TV 2 Fyn i samarbejde med TV 2 Sport tidligere har bragt, at Lars Høgh "har fået mindst halvandet år mere," end lægen havde troet.

- Min behandling er defineret som livsforlængende, og jeg har været terminal længe. Men det har ikke gjort min motivation eller mit livsmod mindre, og jeg er slet ikke sort i hovedet eller deprimeret. Jeg har bare ondt, og smerterne prikker hele tiden, fortæller Lars Høgh.

I et stort interview med Fyens Stiftstidende fortalte Høgh'en omkring bogudgivelsen, at hans læge havde sagt, at han nu kun har måneder tilbage, ikke år.

Lægen tilføjede dog også:

- Men du har jo snydt os før, og det kan du gøre igen. Dit svar er lige så godt som mit.

Lægen hentydede blandt andet til, at Lars Høgh allerede har overlevet længere end de fleste, der bliver ramt af den form for kræft i bugspytkirtlen.

Lars Høgh