Lasses datter skal ikke længere selv gå til skole: Næsby Skole vender tilbage uden skolepatrulje

De ældste klasser kan fortsat ikke få undervisning i lokalerne på Næsby Skole. Det betyder, at de mindste elever må undvære en skolepatrulje.

Eleverne kan vende tilbage til den fysiske undervisning på Næsby skole, efter de 24. august blev hjemsendt af sikkerhedsmæssige årsager, fordi skolebygningen er i dårlig stand.

Men nu er meldingen fra Næsby Skole, at undervisningen kan genoptages fysisk i andre lokaler. Indtil skolens lokaler er færdigrenoveret skal blandt andet eleverne fra 6. til 9. klasses nu undervises på kursuscenter Phønix på Schacksgade i Odense centrum.

Men det har konsekvenser for hele skolen. For nu står Næsby skole uden deres skolepatrujle, der normalt er en opgave, der løses af skolens 7. klasse elever. Og det er en melding, der møder blandende reaktioner fra skolens forældre.

- Det undrer mig, at man vælger at droppe den funktion, bare fordi de ældste elever ikke er der. Jeg synes det er en vigtig funktion, især for de mindre årgange, der nu er tilbage på skolen. De er ikke lige så sikre og har ikke den samme modenhed, når de bevæger sig i trafikken, siger Lasse Laustsen, der har en pige i anden klasse på Næsby skole. 

Normalt går Lasse Laustsens datter alene afsted i skole, men med de ændrede forhold skal hun ikke det fremadrettet.

- Der er mindre trafik lige nu, men skolevejen er stadig en gennemgående vej, hvor der er mange biler generelt. Så jeg oplever stadig, at der kan opstå farlige situationer, siger Lasse Laustsen. 

Hensyn til andre

Brian Uglebjerg Bech Daugaard, der er formand i skolebestyrelsen og far til en pige i tredje klasse, kan nikke genkendende til, at skolepatruljen sørger for at børnene kan komme sikkert over vejen. 

Han mener dog, at den ændrede situation på skolen gør en forskel for den trafik, han møder, når han sætter sin datter af om morgenen.

- Det har selvfølgelig været rart at have den, men det går fint lige nu og heldigvis har trafikken ikke været så slemt, fordi der ikke er så mange elever på skolen. Og så er folk selvfølgelig gode til at vise hensyn. Så det lever vi med, siger Brian Uglebjerg Bech Daugaard.

Hjælp fra skolen

Normalt sørger patruljen for at lukke af for biler, så de mindre elever på cykel og til fods kan komme sikkert over vejen. Det har de generelt har været glade for på skolen, fortæller skolenleder Berith Bonnesen.

Derfor vil der i fremtiden blive sørget for, at en medarbejder fra skolen kan stå ude ved vejen, når det er muligt.

- Jeg synes selvfølgelig det er ærgerligt, fordi det er jo noget, vi rigtig gerne vil have for vores børns sikkerhed. Men det kan ikke lade sig gøre. Så vi må prøve at passe på dem på andre måder. Vi har før lavet lidt happening omkring trafikken, så mon ikke vi finder på det igen?, siger skolelederen.

Ifølge Lasse Laustsen så er det ikke en tilfredstillende løsning skolen tilbyder.

- En ulykke kan jo ske den dag, hvor der tilfældigvis ikke står en ansat. Og jeg forventer, at skolen også ser behovet. Ikke bare en gang i mellem, men hver dag, siger han.