Legeplads med smartphone

En ny legeplads for børn indviet søndag i Munke Mose i Odense. Med en smartphone kan børnene konkurrere mod hinanden på motionsredskaberne.

Med mobiltelefonen og en app kan børn og teenagere mødes på facebook. Her kan de dele resultaterne af deres anstrengelser på de 11 redskaber.

Og de kan konkurrere med hinanden, uden at de behøver være til stede samtidig. Smartphonen anbringes på redskabet og registrerer præstationen.

- Man kan måle sine øvelser, og det resulterer i at man kan se sig selv på en resultatliste, og man kan se hvor mange kalorier man har forbrændt, siger Christian Tvede, der er projektleder hos AppFactory.

Væk fra computeren

Den udendørs motionslegeplads med tilknyttede mobiltelefoner skal lokke de unge væk fra computeren.

Der findes flere hundreder motionsparker for voksne, men den nye park i Munke Mose er den første, der retter sig direkte mod de 8-14-årige.

Firmaet bag motionsparkerne, Norwell, har fået støtte fra Odense Kommune og Udvikling Fyn, og udviklingen har betydet nye arbejdspladser på Fyn.

Norwell trak produktionen hjem fra Kina for at sikre kvaliteten. Der er masser af arbejdspladser i det her, der er masser af eksport, siger Anette Pihl Nielsen, projektleder hos Udvikling Fyn.