I det fynske folks tjeneste

Letbanearbejde indsnævrer Ørbækvej

Letbanebyggeriet inddrager et spor på Ørbækvej for at lægge kantsten.

Mandag bliver Ørbækvej et spor fattigere i 14 dage.

Fra mandag 29. juni til mandag 13. juli bliver trafikken indsnævret til en vejbane i retning mod Munkerisvej. Der skal sættes kantsten langs letbanen på Ørbækvej fra L. A. Ringsvej til Munkerisvej, og for at give plads til arbejdet og beskytte arbejderne inddrages én af vejbanerne.

Det oplyser Odense Letbane på deres hjemmeside.

Læs også Letbanen tester: Sand erstatter passagerer i Brunneren

- Når kantstenen er lagt, bliver der lagt det endelige slidlag og vejstriber på vejen. På arealet imellem letbane og vejbanen bliver der plantet træer og sået græs, skriver de på hjemmesiden.

Letbanen er netop blevet færdige med første del af testkørslen. De fortsætter efter sommer, hvor de skal testkøre en længere strækning, blandt andet på Ørbækvej.

Udgravning i bymidten

Udover arbejdet på Ørbækvej er udgravningen til letbanens spor fra Albanigade til det nye H. C. Andersens Museum startet. Arbejdet er efter planen afsluttet til november 2020.

Letbanearbejdet foregår primært på hverdage fra klokken 07.00 til klokken 18.00. Arbejde uden for dette tidsrum bliver varslet med sms i lokalområdet, oplyser Odense Letbane.

Letbanen åbner efter planen i efteråret 2021 på strækningen fra Tarup i nord til Hjallese i syd. Letbanen får 26 stationer og kører op til 8 gange i timen hver vej.