LO-formand: Rigtigt af Anker at melder ud nu

Anker Boye giver partiet god tid til at få en ny kandidat kørt i stilling, siger Helle Nielsen

Den lokale formand for LO Fyn, partikollega og byrådsmedlem i Odense, Helle Nielsen, mener, at Anker Boye valgte det helt rigtige tidspunkt, da han i aftes valgte at melde ud, at han ikke vil genopstille som borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017.

- Jeg synes, han har gjort det rigtigt godt, han har jo været borgmester i mange år. Det er det rigtige tidspunkt, han vælger, i god tid inden vores repræsentantskabsmøde den 4. april. Det er fint, at han gør det i god tid, så vi halvandet år til at køre en ny kandiat i stilling, siger Helle Nielsen, der i sin tid blev opfordret af Anker Boye til at stille op til byrådet.

- Anker kom og spurgte, om det ikke var noget for mig at stille op. Vi har i det store hele haft et godt samarbejde gennem årene. Vi har ikke altid været enige, men sådan er det, fortæller Helle Nielsen.

Anker Boye peger selv på sekretariatschef Peter Rahbæk Juel som sin efterfølger. Helle Nielsen mener, at det både er en saglig og kompetent kandidat:

- Jeg har været valgt sammen med Peter et par perioder, og han har også været rådmand to gange. Begge steder har han gjort det rigtig godt. Og han har saftsuseme også gjort det godt i stillingen som sekretariatschef for Byg til vækst.

Selvom hun mener, at han er et godt bud, understreger hun, at der kan komme andre kandidater på banen, inden repræsentantskabsmødet.