I det fynske folks tjeneste

Løb med 12 cm lang kniv: 21-årigt bandemedlem varetægtsfængslet

Retten i Odense varetægtsfængslede mandag en 21-årig mand fra Black Army-støttegruppen Black Soldiers for overtrædelse af knivloven.

Retten i Odense.

En 21-årig mand fra støttegruppen Black Soldiers blev mandag varetægtsfængslet i fire uger af Retten i Odense.

Anklagemyndigheden havde sigtet manden for overtrædelse af knivloven under skærpende omstændigheder, da han mandag forsøgte at løbe fra politiet på Bøgetorvet i Vollsmose med en 12 centimeter lang kniv i hånden. 

Læs også Stak af fra politiet: 21-årigt bandemedlem anholdt med kniv

- Sidste år blev loven ændret, så vi kan sigte under skærpende omstændigheder, hvis det er sket i en situation eller et sted, hvor der potentielt kan opstå situationer af voldelig karakter. Det, mener vi, var tilfældet her, og dommeren var enig, fortæller anklager Signe Gråkjær Petersen efter retsmødet. 

Manden var derudover også sigtet for tilbage i slutningen af februar at bære en enhåndsbetjent foldekniv i en pengekat om halsen.

Han nægtede sig skyldig i begge forhold og forklarede i retten, at han havde været ude at fiske den 24. februar, da politiet stoppede ham. Fiskestangen havde han netop lagt i en garage, og derfor fandt politiet ingen, lød det.

Sigtede kærede afgørelsen.