Løchte lider ærefuldt nederlag til Ferrer i Davis Cup

Frederik Løchte Nielsen var tæt på at vinde andet sæt, men måtte se sig slået i tre sæt af David Ferrer.

Spanien er godt på vej mod den samlede sejr over Danmark i Davis Cup i Odense. Fredag aften øgede David Ferrer den spanske føring til 2-0 efter sejr over Danmarks førstesingle, Frederik Løchte Nielsen.

Men ligesom Mikael Torpegaard, der tabte i tre sæt til Rafael Nadal, tabte Løchte i tre sæt efter en ærefuld indsats. Ferrers sejrscifre lød på 6-1, 7-5, 6-2.

Særligt i andet sæt var danskeren fremragende spillende, og han snusede til sætsejren.

Fra starten virkede Løchte ellers chanceløs. Han blev brudt fra start, og Ferrer havde ingen problemer med at vinde sættet på kort tid.

Men fra starten af andet sæt var Løchte varm og klar til at udfordre verdens nummer otte.

Danskeren præsterede et højt anlagt spil og valgte sine slag og angreb med stor omhu.

Det gav ham et servegennembrud til 3-1. Faktisk brød han rent i en periode, hvor han vandt otte bolde på stribe, og man blev næsten i tvivl om, hvem der stillede op som storfavorit.

Men det blev hverdag igen for Løchte. Ferrer brød tilbage, og det lignede en tiebreak-afgørelse, efter Løchte havde været tæt på 30-0 i Ferrers serv ved føringen på 5-4.

Løchte havde fordel i egen serv ved stillingen 5-5, men misbrugte og blev i stedet brudt til 5-6, hvorefter Ferrer servede sættet hjem.

Flere dobbeltfejl fra danskeren blev dyre, men de var konsekvensen af, at Løchte var nødt til at satse meget på sin andenserv for ikke at blive overrumplet af Ferrers skarpe returneringer.

Tredje sæt kom til at minde lidt om det første. Ferrer brød fra start og så sig ikke tilbage. Han servede kampen hjem på sin første matchbold.

Dermed mangler Spanien kun en sejr for at vinde samlet over Danmark i Davis Cups næstbedste division. Lørdag spilles en double, mens søndagen byder på to singler.