Løb skydende frem mod 13-årig - nu er han dømt

To fætre på 32 år og 27 år er onsdag idømt fængselsstraffe for, at have forvoldt fare for flere personer en lørdag i Egeparken i Vollsmose i Odense.

En 32-årig mand er onsdag  i Retten i Odense blevet idømt tre års fængsel for at have forvoldt fare for flere personer lørdag den 14. november sidste år.

Ifølge Fyns Anklagere er manden blandt andet dømt for at affyre seks skud, mens han løb frem mod en gruppe personer i Egeparken - her i blandt en pige på 13 år. Ingen personer blev ramt.

Den 32-årige forklarede i retten, at det var en hardball-pistol han var i besiddelse af episoden, og at han ikke affyrede skarpe skud. Men den forklaring købte dommeren ikke.

Følte sig truet efter drab

Ifølge Fyens Stiftstidende forklarede den 32-årige fra det første retsmøde tirsdag, at han forsøgte at forsvare sig selv og sin familie.

Familien, der har arabisk baggrund, følte sig truet på grund af stigende spændinger mellem somaliere og arabere i boligområdet.

Spændinger som angiveligt opstod i kølvandet på sidste sommers drab på den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, som havde somalisk baggrund. I den sag blev en 21-årig mand i januar anholdt og sigtet.

Fætter fik fire måneder

En 27-årig mand, som er fætter til den 32-årige, var også på anklagebænken onsdag. Han var anklaget for også at have løbet frem mod pigen og gruppen med en pistollignende genstand hævet foran sig.

Han affyrede dog ingen skud, og hans handling blev af retten vurderet som en trussel, der blev takseret til fire måneders fængsel.

- Retten har konkret vurderet, at den 27-årige, der løb frem med en gas- eller signalpistol, ikke var vidende om eller medvirkende til, at hans fætter affyrede skud, siger Brian Dybdahl, anklager ved Fyns Politi, til Ritzau.

Anklageren fortæller desuden, at han i retten gik efter domme på tre et halvt års fængsel til dem begge.

Den 32-årige udbad sig betænkningstid efter dommen. Dermed har han 14 dage til at overveje, om han vil anke dommen.

Hans 27-årige fætter modtog dommen på stedet.

Patronhylstre og knive

Episoden foregik om eftermiddagen og udviklede sig til slagsmål. Fyns Politi fandt efterfølgende både patronhylstre og knive i området.

Episoden fik desuden Fyns Politi til at oprette både visitationszone og skærpet strafzone i Vollsmose.

Efter sammenstødet oplyste politiet, at det formentlig havde sammenhæng med en konflikt, der fra tid til anden blusser op mellem grupperinger i Vollsmose.