I det fynske folks tjeneste

Lokalpatriotisme skaffede bevægelsespark

Søndag blev borgerne i Odense-bydelen Bolbro sat i både sving og svingninger, da en ny bevægelsespark åbnede. En projekt de selv har en stor aktie i.

02:03

Søndag blev borgerne i Odense-bydelen Bolbro sat i både sving og svingninger, da en ny bevægelsespark blev indviet. Et projekt de selv har en stor aktie i. Foto: Per Colstrup

Børn svingede, løftede, løb og cyklede som besatte, da den nye bevægelsespark åbnede i Bolbro.

- Det er fedt at se - nu har vi arbejdet på det i to år, siger Tanja Bruntse Ahler, der er formand for Foreningen Bolbro Bevægelsespark.

Det sker efter idéen om en bevægelsespark opstod ved et inspirationsmøde til 'Bolbro Bestemmer' i 2014. Det er et projekt under Odense Kommune om borgerstyret budgettering.

Her kunne borgerne i omdrådet stemme mellem forskellige forslag til, hvordan 100.000 kommunale kroner skulle bruges i kvarteret.

Bevægelsesparken vandt alle 100.000 kroner i 'Bolbro Bestemmer'-afstemningen både i 2014 og 2015.

Resten af finansieringen har Bolbro-borgerne skaffet fra andre puljer og fonde. 

Den model, håber Odenses by- og kulturrådmand, kan inspirere andre kvarterer i byen.

- Jo mere vi kan understøtte tanker om borgere, der vil styrke fællesskabet ude i vores lokalområder, jo bedre. For det giver et lokalt ejerskab og engagement - og er ikke bare noget, nogen har fundet på inde på rådhuset, siger Jane Jegind (V).

Læs også Borgerne bestemte: Bolbro valgte bevægelsespark