I det fynske folks tjeneste

Løkke: Odense-virksomhed viser vejen

Den lille fynske virksomhed Quicktube har investeret i Nordeuropas største rørlaserskærer. En satsning, der betød, at virksomheden mandag fik fornemt besøg.

00:30

Video: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

1 af 7

Virksomheden Quicktube på Egestubben i det nordlige Odense blev mandag fremhævet som et godt eksempel på, hvordan dansk erhvervsliv kan blive mere konkurrencedygtige i den stadig mere globaliserede verden.

Det skete i forbindelse med, at Disruptionrådet holder møde i Nyborg. Statsminister Lars Løkke Rasmusen, Venstre, beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, Venstre, LO-formand Lizette Risgaard og en lang række andre medlemmer besøgte mandag formiddag QuickTube.

Kan skære i flere typer metal

Quicktube har i foråret investeret millioner i en ny 3D rørlaserskærer, der kan bearbejde emner i dimensioner op til en diameter på 355 millimeter og materialer op til 135 kilo per meter. 3D-rørlaserskæreren kan skære i stål, aluminium, kobber og messing. Det giver helt nye muligheder og besparelser for virksomhedens kunder.

Quicktube er en del af Skovsager Group, der udover Quicktube også omfatter NMF Industries med selskaber i Danmark, Kina og USA.

- Den 3D rørlaserskærer, vi har investeret i, betyder, at vi er "first movers" på mange markeder. Det er et godt konkurrenceparameter. Hvis du går på en byggeplads i dag, vil du ofte se, at de saver, borer og svejser på selve pladsen. Det er fysisk hårdt, og det er tidskrævende. Det kan den her maskine gøre i en enkelt operation, fortæller ejer Majbritt Skovsager, Skovsager Group.

01:31

- Den 3D rørlaserskærer, vi har investeret i, betyder, at vi er "first movers" på mange markeder, fortæller ejer Majbritt Skovsager, Skovsager Group.

Luk video

Imponerede gæster

Og gæsterne var imponerede over det, de så og hørte.

- Det er spændende at besøge en virksomhed som Quicktube, der præsenterer et nyt projekt, som, hvis det går hjem, betyder, at de med 15 medarbejdere kan konkurrere med noget, som der skal bruges 100 mexicanere til. Det er jo det, der er Danmarks chance, siger statsminister Lars Løkke Rasmusen, Venstre.

- Danmark et et land, hvor skatten er høj og lønnen er høj. Det skal vi være glade for, men så skal vi bare være endnu mere skarpe, hvis vi skal begå os i den internationale konkurrence, siger Lars Løkke Rasmusen..

- Jeg har fået et godt indtryk af en moderne virksomhed her på Fyn, der netop griber fremtidens muligheder og investerer i ny teknologi. Og det er netop med til, at de bliver mere konkurrencedygtige, og de kan skabe flere arbejdspladser, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Venstre.

00:37

- Jeg har fået et godt indtryk af en moderne virksomhed her på Fyn, der netop griber fremtidens muligheder og investerer i ny teknologi. Og det er netop med til, at de bliver mere konkurrencedygtige, og de kan skabe flere arbejdspladser, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Venstre.

Luk video

Nødvendigt at satse på uddannelse og efteruddannelse

Med på besøget hos Quicktube var også LO-formand Lizette Risgaard. Hun mener, at det er vigtigt, at Danmark satser på uddannelse og efteruddannelse for at kunne konkurrere med udlandet.

- Nogle af de udfordringer, som vi har hørt om i dag, handler om at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det vigtigt for eksempel at kunne uddanne svejsere nok. At de tekniske skoler har hold, så der kan uddannes den arbejdskraft, der er brug for. Og så mangler der folk med it-kompetencer. Her skal vi satse på videre- og efteruddannelse, siger LO-formand Lizette Risgaard.

Det er også afgørende, at vi taler om, hvordan vi får uddannet de næste generationer, mener Lizette Risgaard.

- Det er vigtigt, at vi kommer til at tale om, hvordan vi får uddannet de næste generationer. At sådan noget som kodning, hvad man ikke har i den store del af folkeskolen i dag, kommer ind i undervisningen, for det bliver fremtiden. Det er det, der er her lige nu, så skal vi også have folkeskolen gearet til de nye kompetencer, der skal til, siger LO-formand Lizette Risgaard.

00:58

- Nogle af de udfordringer, som vi har hørt om i dag, handler om at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det vigtigt for eksempel at kunne uddanne svejsere nok, siger LO-formand Lizette Risgaard.

Luk video

 

Disruptionrådet – Partnerskab for Danmarks fremtid indtager den 9. og 10. oktober Fyn

Mødet holdes i Nyborg, men før og efter Disruptionrådets møde besøger regeringens ministre fynske virksomheder, institutioner og kommuner sammen med rådets medlemmer.

Mandag den 9. oktober klokken 10.00-11.20:
Statsministeren, beskæftigelsesministeren, formand Lizette Risgaard, adm. dir. Jacob Holbraad, Group CEO Søren Skou, adm. dir. Pernille Erenbjerg, iværksætter Birgit Aaby og formand Bente Sorgenfrey besøger QuickTube i Odense. Virksomheden beskæftiger sig bl.a. med 3D rørlaserskæring.

Mandag den 9. oktober klokken 10.00-11.00:
Finansministeren besøger E. Aabo Andersen i Svendborg.

Mandag den 9. oktober klokken 9.30-10.30:
Uddannelses- og forskningsministeren samt medlemmer af rådet besøger Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut i Odense.

Mandag den 9. oktober klokken 10.00-11.15:
Undervisningsministeren og medlemmer af rådet besøger Odense Tekniske Gymnasium.

Tirsdag den 10. oktober klokken 13.00-15.00:
Økonomi- og indenrigsministeren og medlemmer af rådet samt borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel besøger Odense Robotics og virksomheden MIR.

Tirsdag den 10. oktober klokken 12.45:
Ministeren for offentlig innovation besøger Nyborg Kommune.

Kilde: Statsministeriet