I det fynske folks tjeneste

Lovstramning skal stoppe fynsk bandekrig

Den seneste tids sammenstød mellem rockere og forskellige bander på Fyn og Sjælland udløser krav om en stramning af den såkaldte rockerlov.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne kræver en ny lovpakke for at stoppe de igangværende konflikter mellem Hells Angels og forskellige bander på Fyn, i København og Næstved, skriver Fyens Stiftstidende.

 - Vi kan ikke komme uden om at vedtage en ny rockerbandepakke. Det er nødvendigt at vise fra politisk hold, at det ikke er banderne, der skal dirigere og styre på gaderne, siger Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets retsudvalg til Fyens Stiftstidende.

Ifølge retsudvalget er myndighederne sakket bagud i forhold til banderne.

- Der er sket det, at mens myndighederne har stået samme sted har banderne oprustet. Derfor har vi brug for at hæve lovgivningen på et højere niveau, siger Peter Skaarup.

Medlem af retsudvalget for Socialdemokraterne, Trine Bramsen, er enig:

- Vi må desværre konstatere, at rockerne og banderne hele tiden udvikler sig og går nye veje, og derfor bliver vi fra politisk hold også nødt til at gå nye veje, siger Trine Bramsen til Fyens Stiftstidende.

Hun tilføjer, at helt uskyldige mennesker bliver gidsler i konflikten og forvekslet med rockere. Hun har aldrig oplevet at få så mange mails fra utrygge borgere, som det sker nu.

Blandt mulige stramninger er at hæve straffen for våbenbesiddelse fra et år til tre år, at fratage bandemedlemmer retten til prøveløsladelse, medmindre de indvilliger i at forlade bandemiljøet og at mandsopdække udvalgte bandemedlemmer på fri fod; men det kræver flere betjente, end der er til rådighed nu.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har ikke flertal i Folketinget, men Venstre har via justitsminister, Søren Pind, bebudet en ny lovpakke på området.

Det er årsagen til, at et samråd om bandekrigen - indkaldt i august - først bliver afholdt midt i november.