Luft-foto afslører energi-frås

Beboere i Odense centrum kan nu se termo-luftfotos af deres eget hus på nettet. Billederne skal afsløre om husejerne har styr på isoleringen, eller om varmen bare siver ud.

I alt 500 husstande modtager i denne uge brev om deres varmespil.

Husstandene er valgt ud fra en analyse af varmeforskellene på termografi-billederne.

- I Odense tager vi klimaproblematikken seriøst. Vi kan som kommune bare ikke løse klima-opgaven alene, men har brug for at byens borgere også tænker over klimaet, og hvad de selv kan gøre. Vi håber, at få odenseanerne med på vognen, og at de vil finde kampagnen positiv. Forhåbentlig hjælper vi også de udvalgte husstande, som måske ikke har tænkt over, at de kan spare penge ved at energi-renovere deres hus. Det koster at fyre for gråspurvene, siger rådmand Jan Boye.

Fotograferet i marts 2010

Termo-fotograferingen blev foretaget i marts 2010 og foregik ved, at bygningernes varmeudstråling blev målt fra luften med et varmefølsomt kamera. Herved kunne bygningsoverfladernes temperatur fastsættes.

Det overfløjne område er afgrænset til ca. 1.000 hektarer af den centrale og sydlige del af Odense.

Området strækker sig fra jernbanen til Niels Bohrs Allé nord/syd og fra Sdr. Boulevard til Ørbækvej vest/øst, og det indeholder både nyt og ældre byggeri samt forskellige bygningstyper.

www.odense.dk/sparenergi