Lufthavn vil have lægehelikoptere

Som et af de eneste lande i Nordeuropa har Danmark ingen landsdækkende lægehelikopter-ordning.  Nu foreslår Odense Lufthavn sig selv som national helikoptercentral.

Undgår trafikpropper

Det vil ikke kun redde flere liv, det vil også give nye arbejdspladser til Fyn.
Sådan argumenterer lufthavnsdirektør Peter Høgsberg for et forslag om at gøre lufthavnen i Odense til  national læge-helikoptercentral. 

- Med en lægehelikopter undgår man trafikpropper og kommer hurtigt  fra landsdel til landsdel  - både til skadesteder og til sygehusene,    siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

Behov i fremtiden

Der er i øjeblikket to forsøgsordninger med lægehelikoptere i Danmark, - i Jylland og på Sjælland.
  
Men lufthavnsdirektøren er ikke i tvivl om at fremtidens sygehusstruktur, med færre og større supersygehuse, vil gøre det nødvendigt med et centralt beliggende 24-timers helikopterberedskab.

For at skabe opmærksomhed og politisk opbakning til forslaget om en national helikoptercentral i Odense, havde man i dag inviteret folketingskandidater fra alle politiske partier til en præsentation. Kun repræsentanter fra Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre
var dog mødt op. 
De var tilgengæld positive.

Meget positive folketingskandidater

- Jeg bakker 100 procent op om forslaget. Odense Lufthavn har en optimal placering  som center for helikopter-beredskabet, siger Lars Chr. Lilleholt. 

I følge Alex Arendsen fra Dansk Folkeparti kan der både skaffes arbejdspladser og spares 10 millioner kroner om året ved at samle lægehelikopterne et sted i  landet.

- Samtidig giver det kun 15 minutters transport for patienterne. Så der er faktisk kun gode argumenter for forslaget, mener Arendsen.