Lyndom for kokainhandel

Retten i Odense har fredag idømt en 33-årig mand fra Odense fængsel i et år og tre måneder og en 46-årig mand fra København fængsel i et år for narkohandel.

Under en veltilrettelagt efterforskning fulgte efterforskere fra Fyns Politi torsdag eftermiddag i hælene på de to personer.

Det førte politiet frem til en rasteplads uden for Slagelse. Efter kort tid kunne de se, hvordan den 46-årige mand gav en pakke med ialt 157 gram kokain til den 33-årige mand.

Omkring klokken 18 blev de to personer anholdt. I den 33-årige mands bil var kokainen placeret i et rum sammen med 5.000 kroner.

Ved anholdelsen af den 46-årige mand blev han i en bukselomme fundet i besiddelse af 29.400 kroner, som var betaling for kokainen.

Begge mænd tilstod og blev fredag klokken 12 ved Retten i Odense dømt og efterfølgende sendt til afsoning.

Den 33-årige mand fra Odense var sigtet i to yderligere forhold, og fik derfor en lidt højere straf.

- Der gik under et døgn, fra vi iværksatte efterforskning i denne sag, og til de to mistænkte var sendt bag lås og slå. Det er en stor tilfredsstillelse, at vi med forholdsvis få ressourcer kan få opklaret en sådan forbrydelse så hurtigt, siger vicepolitiinspektør Thomas Anderskov fra Fyns Politi.

- Når alt lykkedes kan selv en alvorlig straffesag behandles med ekspresfart. Hurtig justits er en fordel for alle. Det er godt for retsbevidstheden med en hurtig og konsekvent afbørstning af folk, der lukrerer på handel med narkotika, siger Senioranklager Jacob Thaarup.