I det fynske folks tjeneste

Lysløbet: Populært natløb kan påvirke trafikken

H.C. Andersen Marathon har stor succes med sit seneste initiativ Lysløbet, der afholdes onsdag 5. december. Arrangørerne melder alt udsolgt.

Lysløbet i Odense 5. december er udsolgt. Foto: H.C. Andersen Marathon

Opdateret

  • 04. dec 2018 kl. 17:40 Artiklen er opdateret med detaljer om trafikken. Se nederst i artiklen.

Lysløbet, der blev afviklet første gang i 2017, og onsdag 5. december afvikles anden udgave af arrangementet med start og mål på Klingenberg i centrum af Odense. Ligesom i 2017 kan der også i år meldes alt udsolgt.

De 1.000 tilmeldte løbere starter klokken 18.30 med at løbe via Klosterbakken og Hunderupgade til Munke Mose. Klokken 18.40 starter de 300 gående deltagere, som via Klingenberg/Mageløs møder løberne i krydset Kongensgade/Vestergade.

Lys langs ruten

Motionsløbet vil bringe deltagerne rundt i Odenses centrum med forskellige lysoplevelser på ruten. Oplevelserne bevæger sig lige fra juleudsmykning, levende lys, fakler og spændende lysoplevelser, inden man er tilbage i mål på Platanpladsen ved Klingenberg, hvor der venter varm kakao og et varmt tæppe til alle.

Alle deltagere i Lysløbet bliver udstyret med pandelamper og knæklys under deres tur gennem Odense, så der bliver lys for alle pengene. 

Arrangørside håber på trafikanternes tålmodighed onsdag aften, da enkelte gader i Odenses centrum bliver berørt af arrangementet. I tidsrummet mellem klokken 18.30 – 19.30 vil trafikken kortvarigt blive berørt af deltagernes krydsning af vejen.

De berørte strækninger er: Hunderupgade (mellem Filosofgangen og Nonnebakken) fra cirka 18.30-18.45, Filosofgangen/Munke Mose/Ny Vestergade cirka klokken 18.30-18.45, her opfordres bilister til at benytte Kastanievej som krydsningspunkt.

Trafikken i Jernbanegade mod banegården vil blive berørt i tidsrummet cirka klokken 18.40 – 19.10, og trafikken i Nørregade i begge retninger bliver berørt mellem cirka 18.40 – 19.15. De nævnte steder vil der være bemanding fra Hjemmeværnet.

 

Læs også Hærværk: H.C. Andersen lysinstallation pillet ned før tid

 

Også P-kælderen under Odeon bliver kortvarig berørt af arrangementet, da deltagerne bevæger sig fra Nørregade nedkørslen til opkørslen ved Koncerthuset. I P-kælderen er der trafikofficials til at få deltagere og biler til at fungere sammen.  

H.C. Andersen er skyld i løbet

Lysløbet blev til i 2017 som en del af den fejring, der var planlagt i forbindelse med 150 året for udnævnelsen af H.C. Andersen som æresborger i Odense.

Med den positive opbakning og tilbagemeldinger der var på arrangementet sidste år, blev det hurtigt besluttet at gentage arrangementet i år.

Løbet er udsolgt, og deltagere kan se mere information om løbet her.

Lysløbet kan påvirke trafikken

Odense Kommune skriver følgende i en pressemeddelelse:

Onsdag den 5. december er der Lysløbet i Odense Bymidte fra kl. 18.30 og ca. en time frem.
 
Der er tale om en løberute på 5 km og en gårute på 3 km, der går gennem gaderne i bymidten: Klosterbakken, Klaregade ved Odense Å, Filosofgangen ved Ny Vestergade, Jernbanegade ved Slotsgade og Vindegade, Nørregade ved nedkørslen til p-kælderen Odense P, Overgade, Frue Kirkestræde og Nedergade. 
 
Trafikken vil især være påvirket ved Filosofgangen/Ny Vestergade i tidsrummet kl. 18.30-18.50 og ved Jernbanegade/Nørregade i tidsrummet kl. 18.35 - 19.05, men kun når der er løbere, der skal passere. Der vil være trafik-officials på de berørte steder, som hjælper med at dirigere trafikken og få løberne igennem.

 

Se desuden kortet herunder

Se mere