I det fynske folks tjeneste

Mads Timm: Viggo Jensen skulle have nogle på kassen

Eks-fodboldspilleren Mads Timms op og nedture i dansk og international fodbold udkommer som bog. Det er en udleverende bog, siger Mads Timm til TV 2/FYN.

00:29

Foto: Kim Rune/Fynske Medier

Onsdag udkommer bogen "Rød Djævel -  Sådan blev jeg ikke stjerne i Man Utd." Fodboldkendere vil nok hurtigt gennemskue, at bogen handler om en af dansk fodbold største og hurtigst falmede talenter; fynboen Mads Timm.

Det er historien om en ung fodboldspiller fra Odense. Han fik det tilbud næsten alle drenge drømmer om: Kom over og spil hos os i Manchester United. 

Men drømmen blev ikke som håbet. Det kan man læse om i bogen, som med Mads Timms ord ikke er en sædvanlig fodbold-biografi, men en udleverende bog. Og Mads Timm lægger heller ikke fingre i mellem.

Herunder finder du et par klip fra bogen og hele det interview Mads Timm tirsdag gav til TV 2/FYN.

Du kan blandt andet læse, at Mads Timm har haft lyst til at give den navnkundige OB-træner Viggo Jensen "nogle på kassen". 

Mads Timms bog "Rød Djævel -  Sådan blev jeg ikke stjerne i Man Utd." udkommer onsdag. Foto: Kim Rune/Fynske Medier

"Jeg ved ikke, hvad det er med de tidligere europamestre, men de skulle åbenbart alle sammen være trænere efter deres glorværdige karrierers udløb. Men lige det hjørne af sporten havde de altså ikke alle ige meget talent for hver og én, uanset hvor certificerede de blev med DBU-uddannelser. For mig at se var Henrik Larsen i hvert fald ikke nogen klassetræner, og det vil jeg næsten sige er en kendsgerning.
Hans meritter på trænerbænken er lige så uimponerende som mine på grønsværen. Det sagt, så var Henrik Larsen en fin fyr, og der var for det meste en anderledes god stemning omkring truppen under hans lederskab i Lyngby. Det var anderledes afslappet end den krampe af en klub, jeg følte, jeg havde forladt på Fyn.

Læs også Husker du? Da Mads Timm sagde ja til Manchester United

"Lars Olsen havde været slem, men Viggo Jensen var endnu værre. Han er den eneste træner, jeg nogensinde har haft lyst til at give nogle på kassen. Viggo Jensen havde en her kommer jeg-attitude, som jeg slet ikke magtede. Ingen skulle sige noget til ham eller tvivle på hans metoder, og er der noget, jeg er god til, er det at tvivle og sige imod.
Hans stil var dikterende og ikke-inkluderende ud over det sædvanlige, og så røg jeg direkte i den anden grøft. Første gang jeg mødte ham i OB, var lige inden, Djemba-Djemba blev præsenteret i klubben. Han havde endnu ikke underskrevet en kontrakt, blandt andet fordi Viggo var usikker på hans kvaliteter, og derfor bad en af Kim Brinks håndlangere mig tale lidt med Viggo og fortælle ham om Djemba-Djembas kompetencer, nu hvor jeg kendte ham fra United.
Jeg prøvede, men Viggo gloede bare på mig. »Ja, ja, det er fint. Farvel,« sagde han. Det ragede ham, hvad jeg mente. For mig var OB-ånden i forvejen tæt på død, da Viggo Jensen kom til, og han pillede det sidste liv ud af projektet for mit vedkommende."

16:21 Luk video