I det fynske folks tjeneste

To mænd fængslet for drabsforsøg i Vollsmose

To mænd på 26 og 20 år skal sidde fire uger bag tremmer, mens politiet efterforsker drabsforsøg i Vollsmose.

To mænd på 26 og 20 år skal sidde fire uger bag tremmer, mens politiet efterforsker drabsforsøg i Vollsmose.

Politiets bevismateriale mod to unge mænd fra Vollsmose er stærkt nok til at varetægtsfængsle dem i fire uger - sigtet for forsøg på manddrab og trusler mod vidner eller potentielle vidner.

Det vurderer en dommer ved Retten i Odense onsdag eftermiddag, hvor de to mænd på 26 og 20 år er sigtet for at ville dræbe to personer i en bil ved Vollsmose Torv klokken 23.45 mandag.

- De er varetægtsfængslet i forhold til den videre efterforskning i sagen, siger anklager Karin Ehlers Jørgensen til Ritzau.

- De er sigtet for forsøg på manddrab og trusler mod vidner eller trusler mod potentielle vidner, fortæller Karin Ehlers Jørgensen.

Ingen af de sigtede valgte at kære kendelsen.

Skuddramaet i Vollsmose mandag aften udløste senere et stormløb på Odense Universitetshospitals skadestue, da mindst 60 personer ville have fat i den skudramte.

Der blev i tumulten smadret inventar og en rude i en ambulance og dæk på en patruljevogn blev skåret op. Både personale, patienter og betjente blev truet af uromagerne.

Ifølge sigtelsen mod den 26-årige mand råbte han en ordre til den 20-årige medsigtede om at skyde, lige inden en jævnaldrende mand blev skudt i benet.

- Det er ham, der har stukket din onkel - skyd efter ham. Pløk ham!

Derefter blev der skudt flere gange, og en uidentificeret person stak den 26-årige flere gange i benet, oplyser politiet.

Den kortklippede 26-årige - iført en tynd gul langærmet trøje og slidte cowboybukser - og den 20-årige - også kortklippet med grøn sweatshirt og badesandaler - er nu sigtet for forsøg på manddrab.

Men pressen kan ikke fortælle, om de erkender eller nægter sig skyldige. Dommeren har nemlig valgt at lukke dørene, før denne oplysning blev fremlagt.