Mahmoud Daoud efter dokumentar: Alle muslimer er ikke sådan

Samfundsdebattør og tidligere formand for Odense Kommunes integrationsråd Mahmoud Daoud mener ikke, at dokumentarene 'Moskeerne bag sløret' er retvisende for imamer eller muslimer generelt.

På baggrund af TV 2's dokumentar 'Moskeerne bag sløret' er debatten omkring kvindeundertrykkelse, moskeer og imamers betydning for integrationen for alvor blusset op.

Mahmoud Daoud som er tidligere formand for Odense Kommunes integrationsråd, og som er flittig samfundsdebattør omkring etniske minoriteter, vil gerne understrege at dokumentarerne ikke giver et retvisende billede af, hvordan den 'almindelige' muslim agerer i det danske samfund.

- Den giver et retvisende billede af nogen imamer og deres praksis, men det ville være synd at generalisere alle muslimer eller alle imamer, for at kunne stå inde for det, vi har set i dokumentarfilmen. Det er ikke den islam jeg kender, og det samme gælder for mange andre muslimer, siger Mahmoud Daoud.

Derudover mener Mahmoud Daoud, at det er et fåtal som går imod dansk lovgivning til fordel for sharialovgivningen.

- Jeg ved, at de fleste muslimer i Odense godt kan reflektere over, at der kan stå en ting i vores sharia-lovgivning, men når vi så skal praktisere vores lovgivning i Danmark, så er vi også nødt til at følge landets love og retsystem, siger Mahmoud Daoud. 

 

Se hele interviewet med Mahmoud Daoud her