I det fynske folks tjeneste

Mand sigtet for at stjæle gerningsbil til betjentoverfald

22-årig er anholdt for indbrud. Det er efterforskningen af et brutalt overfald, som førte politiet på sporet.

Disse overvågningsbilleder blev offentliggjort i sagen om overfaldet mod fængselsbetjenten fra Nyborg Fængsel. Foto: Fyns Politi

Fyns Politi har anholdt en 22-årig mand fra Odense, som er sigtet for blandt andet at have stjålet en bil, der blev brugt, da en fængselsbetjent fra Nyborg Fængsel i juli blev overfaldet og skudt i benet.

Den 22-årige sættes dog ikke i forbindelse med selve overfaldet. Han fremstilles torsdag eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Odense, oplyser anklager Daniel Dokkedahl.

- Han er sigtet for ni forhold om berigelseskriminalitet. Herunder et indbrud i Vissenbjerg, hvor den pågældende bil blev stjålet, fortæller Daniel Dokkedahl.

Indbruddet i Vissenbjerg blev ifølge sigtelsen begået i forening med flere andre personer, som allerede sidder varetægtsfængslet. De er mistænkt for at stå bag overfaldet.

Læs også To fængselsbetjente overfaldet i Nyborg Fængsel

Indbruddet skete 11. juli hos Barfod Transport. Det var dagen før overfaldet på fængselsbetjenten. Bilen, en Opel Astra, blev efterfølgende fundet afbrændt på en rasteplads ved Hjulby tæt ved motorvejsafkørslen Nyborg V.

Det er ifølge Daniel Dokkedahl efterforskningen i skudsagen, som har ført politiet på sporet af den 22-årige. Og ud over indbruddet i Vissenbjerg er han altså også blevet sat i forbindelse med en række andre sager.

De er alle foregået i Odense og omegn.

 

Ifølge Daniel Dokkedahl har der været tale om klassiske indbrud, hvor der blandt andet er blevet stjålet designmøbler, heriblandt stole tegnet af møbelarkitekt Hans Jørgensen Wegner.

I en af sagerne alene har udbyttet ifølge politiets og anklagemyndighedens skøn en værdi på cirka 400.000 kroner.

Daniel Dokkedahl har blandt andet derfor valgt at rejse sigtelse efter en skærpende bestemmelse i straffeloven. Den betyder, at strafferammen i sidste ende vil være væsentligt højere, end det normalt er tilfældet for indbrud.

I sagen fra Nyborg Statsfængsel er to personer fængslet. Det drejer sig om en 34-årig leder fra banden Black Army og en 20-årig mand, der er medlem af banden. 

Læs også Nyborg: Det fyger med vold og trusler i fængslet