Mandag morgen gav lang kø til lyntest: Jakob ventede så længe, at han missede undervisningen

For at komme på arbejde og i skole skal der fremvises en negativ coronatest, og det gav lang kø til lyntest i Odense mandag morgen.

Jakob Lange Vanghold, der går i 1.g på Odense Tekniske Gymnasium, skulle egentlig have været fysisk i skole igen, men i stedet står han med undervisning i ørerne, som klassekammeraterne optager direkte fra klassen.

Mandag morgen mødte en lang kø til lyntest ham nemlig på Ørbækvej i Odense.

- Mit svar fra PCR-test var ikke kommet, så jeg måtte tage en kviktest i stedet, siger han.

Med det nye coronapas er det nemlig et krav at fremvise en negativ test, der ikke er mere end 72 timer gammel eller en overstået infektion med covid-19 inden for de seneste 12 uger.

Forsinket PCR-test

Der var flere i køen, der endnu ikke havde fået svar på sin PCR-test, og derfor måtte ty til vatpinden i næsen for at få et negativt testsvar.

- Jeg skal møde ind på arbejde i dag for første gang siden nytår. I går fik jeg lavet en PCR-test, men jeg har ikke fået mit svar endnu, og så måtte jeg få lavet en lyntest, siger Kamilla Jensen, der står bagerst i mandagens lange kø.

Jakob Lange Vanghold stod med høretelefoner i ørerne, hvor lyden af undervisningen blev sendt direkte fra klassekammeraterne.
Jakob Lange Vanghold stod med høretelefoner i ørerne, hvor lyden af undervisningen blev sendt direkte fra klassekammeraterne.
Foto: August Sandberg

Ifølge Region Syddanmarks oplysninger skulle der ikke være et generelt problem med at få testsvar i MinSundhed. I sidste uge, som var den helt store genåbningsuge, forløb det, som det skulle.

Hos Carelink er de ikke overraskede over, at der ved teststederne danner sig kø. 

- Det er generelt vanskeligt at holde styr på, præcis hvornår der bliver travlt. Vi sørger for at få mandet op så hurtigt vi kan, og vi indkalder ekstra personale, når vi oplever behov for det, fortæller Administrerende direktør, Brian Rosenborg og fortsætter:

- Jeg tror i høj grad, at der er tale om en ny virkelighed. Vi kan konstatere at der er rigtig meget tryk på nu. Derfor har vi også beholdt antallet af podere fra påsken, så vi kan opretholde et højt niveau. 

Hvis du skal testes, kan du tjekke Carelinks egen oversigt over det forventede pres på deres testcentre i Region Syddanmark. 

- Jeg kommer nok ikke til tiden

Det kom bag på flere af fynboerne, at der var så lang kø til at få en lyntest.

- Det er nok bare mig, der har planlagt dårligt. Jeg kommer i hvert fald ikke til tiden, tænker jeg, siger Viktor Pedersen, der er mediegrafikerelev.

- Jeg skal undervise 9.15, så jeg må se, hvor langt, jeg når. Ellers er jeg nødt til at hoppe ud af køen, siger Mie Larsen, der efter et kvarter i køen stadig ikke er i nærheden af indgangen.

Med høretelefoner i ørerne håber Jakob Lange Vanghold, at han snart er gennem køen, så han kan komme fysisk på gymnasiet igen.

- Nu har jeg haft hjemmeundervisning så længe og nu hvor jeg endelig kan komme i skole igen, så skal jeg alligevel være online, siger han.