For mange samlet: Genbrugsstationer i Odense lukker

Genbrugsstationen Havnegade i Odense var lørdag fyldt med folk. Men det varer ikke længe, for klokken 18 lørdag aften lukker genbrugsstationen for private frem til den 30. marts. Det skyldes regeringens kommende forsamlingsforbud.

Lørdagens solskinsvejr på Fyn havde inspireret mange fynboer til at forberede både haven og hjemmet til foråret og sommeren.

Det ses tydeligt på aktivitetsniveauet på Genbrugsstationen Havnegade i Odense, hvor mange mennesker var samlet lørdag.

Aktivitetsniveauet var i top på Genbrugsstationen havnegade i Odense lørdag.
Aktivitetsniveauet var i top på Genbrugsstationen havnegade i Odense lørdag.
Foto: Alexander Aagaard

Flere havde lagt vejen forbi med en læsset trailer fyldt med haveaffald, gamle møbler og andet udsmid.

Det varer dog ikke længe. Genbrugsstationen oplyser nemlig, at der fra klokken 18 lørdag bliver lukket for private frem til den 30. marts. Årsagen er, at der er for mange mennesker samlet i forhold til myndighedernes anbefaling.

Odense Renovation har besluttet at lukke alle genbrugspladserne for de private, fortæller Claus Hammerich. - Det var en fejl at holde dem åbent, siger Claus Hammerich.

Men selvom der er risiko for, at der er samlet mere end 100 mennesker på ganbrugsstationen, mens de fortsat holder åbent lørdag, fortæller vagtchefen fra Fyns Politi, at der lige nu ikke er hjemmel til at gøre noget ved situationen.

- I øjeblikket er det en henstilling, så derfor kan man godt mødes mere end 100. Indtil videre kan vi kun opfordre folk til at følge de påbud, myndighederne har givet, siger Lars Thede, vagtchef hos Fyns Politi.

Alle Odenses otte genbrugsstationer lukker ligesom stationen på Havnegade frem til den 30. marts. Genbrugsstationerne på Holkebjergvej og i Havnegade vil dog stadig have åbent i hverdagene, men kun for modtagelse af erhvervsaffald.