I det fynske folks tjeneste

Manglende boliger: Vi taber studerende

Odense Kommune har slet ikke haft styr på strategien, mener Syddanske Studerendes formand - der er ikke nok boliger til de nye studerende.

Formanden for Syddanske Studerende, Klaus Rose, er langt fra begejstret for de muligheder, som Odenses politikere kan tilbyde unge, der flytter til byen for at læse.

- Det er en forfejlet strategi. Kommunen har en ambition om, at der skal flere studerende til byen, men deres ambition om at skabe studieboliger til selvsamme stemmer ikke overens, lyder det fra formanden.

 

Rådmand Jane Jegind sagde fredag d. 17. juni til TV 2/FYN, at kommunen, der har en tag over hovedet-garanti, er presset af den øgede mængde studerende.

- I 2013 var der godt 60, der gjorde brug af ordningen, og nu ser det ud til, at vi når helt op på 250. Det er det, der presser os.

 

Klaus Rose er glad for, at tag over hovedet-garantien eksisterer, men man er nødt til at kunne garantere noget i studiebyen, som ikke ligger for langt væk fra universitetet og centrum, og at man ikke skal bo med andre. 

- Ellers risikerer vi, at flere fortsat vælger at pendle, og så styrker det kun den problematik. 

 

De mange ansøgere til tag over hovedet-garantien betyder, at flere studerende kommer til at bo sammen, hvilket også kan betyde sovesalslignende omstændigheder. Men det kan man ikke tilbyde tilflyttere, mener Klaus Rose. 

- Vi kommer til at tabe studerende ved ikke at kunne give dem boliger. Vi er nødt til at finde på andre alternativer. Hvis man kun har boet hjemme, og skal starte med at bo på sovesal, så kan det godt være, man lige overvejer, om det nu er i Odense, man skal bo alligevel.