I det fynske folks tjeneste

Manglende opdragelse: Vollsmose-beboer efterlyser handling fra forældre

Forældrene skal på banen og sige noget mere til deres børn, så de forstår, at dyremishandling ikke er acceptabelt, mener medlem af Samarbejdsrådet i Vollsmose.

Katten har fået skader ved øjnene. Foto: Privat

Katten er blevet sparket ihjel angiveligt af en gruppe unge. Foto: Privat

Tydelige skader i hovedet på katten. Foto: Privat

Killingen er angiveligt blevet sparket. Foto: Privat

Katten har skader i ansigtet. Foto: Privat

Kiillingen til højre er syg og venter på at blive hentet af Dyrenes Beskyttelse. Foto: Privat

1 af 6

Ifølge den private dyreværnsforening Kattens Værn har nogle børn i Odense-bydelen Vollsmose været med til at mishandle katte ved at hive hoved og ben af dem og prikke øjnene ud. Fyns Politi kan ikke se en tendens på antallet af anmeldelser om dyremishandlinger i området, men opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn. 

Læs også Dyremishandling i Vollsmose: Børn river hoved og ben af katte

Rigmor Andersen bor i Vollsmose og er en del af Samarbejdsrådet, der er det øverste organ for beboerdemokratiet i Vollsmose, og hun er enig med politiet i, at det er forældrenes ansvar, at deres børn behandler dyrene ordentligt.

- Jeg forstår ikke, at forældrene ikke siger noget mere til deres børn og prøver på at opdrage dem, så de skal være lige så gode ved dyr som alle andre, siger Rigmor Andersen.

00:24 Luk video

Spillet fodbold med killinger som bold

Hun blev sur, da hun hørte om dyremishandlingerne. En anonym kilde fortalte torsdag til TV 2/FYN om grove tilfælde af dyremishandling, hvor der blandt andet er blevet spillet fodbold med killinger og kørt rundt med dyrene på bagagebæreren, så de har brækket ryggen.

Det er angiveligt børn helt ned til seksårsalderen, der står bag mishandlingen. 

Historien er blevet bekræftet fra flere forskellige kilder, heriblandt Kattens Værn, der også har oplevet tilfælde, hvor børn har prikket øjnene ud på katte.

00:39

Video: Privat

Luk video

Rigmor Andersen tror, det er noget, der finder sted i det skjulte, for det er ikke noget, hun har oplevet i Vollsmose.

- Det er måske et tilfælde, at det er blevet opdaget, at de mishandler dem, siger Rigmor Andersen.

Jeg blev ret sur, da jeg godt kan lide dyr.

Rigmor Andersen

- Jeg blev ret sur, da jeg godt kan lide dyr, men man kan jo ikke gøre så meget ved børnene, hvis de er så træg, at de ikke vil gøre noget for deres dyr. Jeg synes, dyrene skal hjælpes, fortæller hun.

Fem killinger måtte aflives på grund af mishandling

Det er ikke første gang, at sager om grov dyremishandling i Vollsmose optræder i medierne.

I 2014 bragte Vollsmose Avisen en artikel om, hvordan nogle børn havde kastet rundt med fem kattekillinger i Fyrreparken.

Børnene havde leget voldsomt med dem og blandt andet dyppet killingerne i vand. En dyrlæge måtte senere aflive de otte uger gamle kattekillinger.

Fyns Politi genkender ikke problemet

At der skulle være et ekstraordinært problem i Vollsmose, er ikke et billede, man genkender hos Fyns Politi, hvor man ikke har modtaget et større antal anmeldelser om dyremishandlinger end på resten af Fyn.

- Vi har selvfølgelig nogle sager derudefra, hvor der har været tale om mishandling, men det er bestemt ikke noget, der præger vores anmeldelsesstatistikker, siger Johnny Schou, der er politiinspektør hos Fyns Politi. 

Læs også Politiet: Intet tyder på ekstra mange dyremishandlinger i Vollsmose

Politiinspektøren opfordrer forældrene i området til at tage en snak med deres børn, hvis de oplever, at de mishandler katte eller andre dyr.

Spørgsmål til justitsministeren

TV 2/FYN har forsøgt at få en kommentar fra de andre medlemmer af Samarbejdsrådet i Vollsmose, men det har ikke været muligt.

Derudover har TV 2/FYN forsøgt at få en kommentar fra Vollsmose Sekretariatet, der arbejder for byudvikling i Odense-bydelen, men de ønsker ikke at udtale sig. SSP Odense, der er et kriminalpræventivt samarbejde mellem Odense Kommune, Fyns Politi og boligorganisationerne i Odense, ønsker heller ikke at udtale sig om sagen. 

Dansk Folkeparti meddeler TV 2/FYN, at partiets dyrevelfærdsordfører, Karina Due, vil stille spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om sagen om dyremishandling i Vollsmose.