I det fynske folks tjeneste

Mansour og Roobleh laver ny liste

De to løsgængere i Odense Byråd, Dahir Jama Roobleh og Mohammed Mansour går nu sammen og stiller op på en ny liste til kommunalvalget i november.

Mohammed Mansour blev i 2002 valgt for Socialdemokraterne, men blev for et år siden løsgænger. Dahir Jama Roobleh blev valgt for SF, men har også været løsgænger i et års tid. Lørdag blev han vraget som kandidat for Enhedslisten. Nu går de to løsgængere sammen på en liste som de kalder for Den Frie Liste.

- Jeg tror, at vi har store chancer for at få valgt to til byrådet, siger Mohammed Mansour.

I følge Mansour er der foreløbig tre personer på listen, og listen vil målrettet gå efter at få stemmer fra Vollsmose og fra danskere med anden etnisk herkomst.

- Vi henvender os til alle odenseanere, og vi vil kæmpe for beskæftigelse til alle og mod mere udlicitering. Derudover vil en af vores mærkesager være genindførelse af modersmålundervisningen i skolerne, siger Mohammed Mansour.

Både Mohammed Mansour og Dahir Jama Roobleh vendte sig i stærke vendinger mod socialdemokraten Tim Vermunds foreslag om at indføre undervisning i homoseksualitet i folkeskolen i Odense.

Den Frie Liste vil gå efter at få listebogstavet M.