Marienlyst fik tredje pokaltitel på stribe

Volley-herrerne fra Marienlyst kan endnu engang kalde sig pokalmestre. Søndag hev de en overbevisende sejr på 3-1 i sæt hjem mod Spentrup.

Søndagens modstander, Spentrup, var på forhånd ikke levnet mange chancer mod de forsvarende pokalmestre fra Marienlyst - selvom Spentrup på sensationel vis havde slået de forsvarende danske mestre fra Middelfart ud i semifinalen.

Spentrup viste dog gode takter og fightervilje og gav Marienlyst, og de mange fremmødte tilskuere i Odense Idrætshal, en god pokalfinale.

I store perioder ikke var det ikke til at se, at det var Marienlysts syvende pokalfinale og Spentrups første.

Marienlyst viste dog klassen og vandt kampen 3-1. Med dagens sejr er Marienlyst oppe på tre pokaltitler på stribe. Den fynske klub har været i finalen de sidste seks år.

Landstræner Fred Sturm var på plads på tribunen for blandt andet at se nærmere på Marienlysts tre danske landsholdsspillere Flemming Olufsen, Peter Schøler og Peter Jensen.

Overbevisende start

Marienlyst satte sig tungt på 1. sæt lige fra begyndelsen. Det fynske hold var foran hele 8-1 ved den 1. tekniske timeout. Uden at anstrenge sig voldsomt, vandt Marienlyst sættet med 25-11.

Sættet sluttede med et par gode dunderserver af Marienlysts amerikanske diagonalspiller Chris Kozlarek, inden diagonalspiller Sigurd Varming, der var med til U20 EM i Randers sidste år, kunne sætte det afgørende smash ind.

Spentrup bed fra sig i af 2. sæt og viste noget af det spil frem, der var med til at slå de forsvarende danske mestre fra Middelfart ud i semifinalen. Det jyske hold var foran 8-6 ved den 1. tekniske timeout. Generelt var Spentrups blokader mere solide, og angrebsspillet var også sat et gear eller to op, og jyderne kunne velfortjent gå til den 2. tekniske timeout foran 16-10. Spentrup vandt 2. sæt med 25-21.

3. sæt var en tæt affære med Spentrup foran 8-7 ved den 1. tekniske timeout. Spentrups ukrainske kantspiller Jevgen Tuyrev havde flere gode offensive aktioner og var blandt andet manden bag Spentrups udligning til 13-13. Marienlyst var foran, indtil Spentrup udlignede til 23-23. Jyderne overlevede to fynske sætbolde, inden landsholdsspiller Peter Jensen servede sættet hjem til Fyn med 27-25.

I 4. sæt viste Marienlyst, hvorfor de har stået i seks pokalfinaler i træk. Fynboernes anfører og alderspræsident Flemming Olufsen fik aftalerne mellem Marienlysts spillere på plads og med en sikker 25-17 sætsejr, hev Marienlyst pokaltitlen i land med samlet 3-1.

Kampfakta:

Marienlyst 3-1 Spentrup (25-11, 21-25, 27-25, 25-17)

Pokalfighter: Nikolai Haun, Spentrup IF