Marienlyst suspenderer Carsten Hemmingsen

Fodboldklubben Marienlyst i Odense har suspenderet sportschef Carsten Hemmingsen efter dommen for uetisk adfærd.

Den tidligere Middelfart-træner Carsten Hemmingsen blev i går idømt en bøde på 25.000 kr. samt en karantæne på seks måneder.

Nu reagerer Hemmingsens nuværende klub Marienlyst på dommen ved at suspendere Carsten Hemmingsen fra jobbet som sportschef i klubben.

I en kortfattet pressemeddelelse skriver klubbens direktør Jens Martinus Pedersen:

"Boldklubben Marienlyst har nu haft lejlighed til at gennemlæse og forholde sig til DIF kendelse vedr. Carsten Hemmingsen sag om betting. På den baggrund har Boldklubben Marienlyst suspenderet Carsten Hemmingsen fra alt arbejde i klubben og som sportschef pr. 15/03 2016."

- Vi har suspenderet Hemmingsen, fordi det er uforeneligt med Marienlyst at deltage i betting og opføre sig uetisk, siger direktør for Marienlyst Boldklub, Jens Martinus Pedersen.

Matchfixingnævnet i Danmarks Idrætsforbund idømte onsdag Carsten Hemmingsen en karantæne i et halvt år og en bøde på 25.000 kroner for spil på nederlag til eget hold. Overtrædelsen af DIF's matchfixingregulativ fandt sted, da Carsten Hemmingsen var cheftræner for Middelfart.

Her har han to gange spillet på nederlag til sit eget hold og yderligere 16 gange på kampe i egen turnering. Men selvom Carsten Hemmingsens betting fandt sted før han blev ansat i Marienlyst, så var klubben bekendt med hans forseelse.

- Vi lavede en aftale med ham om at det var slut, og det har han overholdt. Han var heller ikke dømt på det tidspunkt, og jeg mener, at man er uskyldig indtil andet er bevist, siger Marienlysts direktør.

Kendelsen lyder på seks måneders udelukkelse fra enhver aktivitet under Dansk Boldspil-Union (DBU) og en bøde på 25.000 kroner.

Marienlyst har suspenderet Carsten Hemmingsen frem til  30. juni, hvor hans kontrakt med klubben udløber. Om han derefter kan have en fremtid i klubben, vil Jens Martinus Pedersen ikke forholde sig til. 

- Jeg kan jeg ikke sige noget om, hvad der sker efter den dato, lyder det fra direktøren.