I det fynske folks tjeneste

Marley og Friggs ejere: - Vi anker røven ud af den her sag

Tirsdag slog Østre Landsret fast, at de fynske blandingshundene Marley og Frigg skal aflives. Nu vil ejerne have sagen i Højesteretten.

01:16

Video: Jonas Bertelsen

Fynske Marley og Frigg skal aflives. Det afgjorde Østre Landsret tirsdag. Foto: Anders Bruun

Fynske Marley og Frigg skal aflives. Det afgjorde Østre Landsret tirsdag. Foto: Anders Bruun/privatfoto

1 af 3

Kort efter klokken 10 tirsdag fik vennerne Søren Bruun og Anders Bruun det opkald, de har frygtet, siden hundene Marley og Frigg blev konfiskeret den 8. september 2014.

Det kan jeg simpelthen ikke forstå. Det er ikke slut endnu. Vi anker røven ud af den her sag. Jeg vil ikke finde mig i det. De skal ikke have lov til at slippe af sted med at aflive vores hunde.

Anders Bruun

- Ventetiden har været utroligt lang. Det har været ulideligt. Det er underligt at gå og vente på svar så længe, når vi har med levende væsner at gøre, fortæller Anders Bruun til TV 2/FYN.

Østre Landsret har i dag godkendt Rigspolitiets aflivning af de to blandingshunde. 

- Det kan jeg simpelthen ikke forstå. Det er ikke slut endnu. Vi anker røven ud af den her sag. Jeg vil ikke finde mig i det. De skal ikke have lov til at slippe af sted med at aflive vores hunde, siger Anders Bruun til TV 2/FYN. 

- Om de (Marley og Frigg, red.) så skal sidde der i ti år. De skal ikke få lov til at have den her lovgivning til at køre på den måde her. Jeg gider ikke leve i et land, hvor love bliver skrevet på baggrund af nogle bange mennesker et eller andet sted hjemme i deres stuer.

569 hunde aflivet
Både Anders Bruun og kammeraten Søren Bruun var indstillet på, at hundene ikke ville komme hjem til Fyn.

00:36

Video: Anders Bruun

Luk video

Siden hundeloven trådte i kraft den 1. juli 2010 er 596 hunde blevet aflivet.

- Man er uskyldig i Danmark indtil det modsatte er bevist. Så kan det fandme ikke passe, at der er en lovgivning, der skal overstride alle andre, siger Anders Bruun.

Dyrenes Beskyttelse: Det er kritisabelt
De to ejere og foreningen Fair Dog skal nu mødes for at tale om muligheden for at anke landsretsdommen til Højesteret, og det er ikke helt lige til, udtaler formand for Fair Dog Charlotte Andersson til Ritzau.
 
 - Dels er der selvfølgelig det økonomiske, men det er også et spørgsmål om Frigg og Marleys velfærd, siger hun.

 

Efter dommen  tirsdag kritiserer Dyrenes Beskyttelse, at der er omvendt bevisbyrde i den slags sager.

- Bevisbyrden skal ikke ligge hos ejeren. Den skal ligge hos politiet, siger chefkonsulent for familiedyr Jens Jokumsen til Ritzau.

 Konsulenten kritiserer samtidig listen over ulovlige hunde, da man ikke kan dømme en bestemt race som farlig, mener han.