I det fynske folks tjeneste

Mary overrakte pris til Rushdie

Salman Rushdie fik søndag eftermiddag overrakt H.C. Andersens litteraturpris af kronprinsesse Mary.

03:10

1 af 2

Den britisk-indiske forfatter Salman Rushdie modtog søndag H.C. Andersen Litteraturpris.

Prisen blev overrakt af kronprinsesse Mary i Odense Koncerthus som en del af det store åbningsshow til H.C. Andersen Festivals. Sir Salman Rushdie modtog prisen for sine kvaliteter som magisk fortæller og sin evne til at tryllebinde publikum.

- Årets modtager af The Hans Christian Andersen Literature Award, Sir Salman Rushdie, har skrevet bøger, hvis fortællinger og eventyr, hører hjemme i Odense og overalt i verden, hvor læsere elsker at lytte til historier, der både går til hjertet, og som udfordrer tanken med svimlende plots og et mylder af forunderlige personer. Vi tildeler Sir Salman Rushdie The Hans Christian Andersen Literature Award for - i en blanding af verdensvendt realisme og eventyrlig fabuleren - at tematisere rejsens og kulturmødernes betydning for vores samtid, lød det blandt andet i motiveringstalen.

Prisen består af 500.000 kroner og en skulptur med navnet Svanen. H.C. Andersens Litteraturpris er den største litteraturpris i Danmark.

Efter overrækkelsen holdt Salman Rushdie tale, hvor han blandt andet fortalte, at han føler sig beslægtet med H.C. Andersen og dragede parralleller mellem eventyrerne og den stadig kamp i verden mellem det gode og det onde.

- Det er en stor ære at modtage denne pris med navnet på en forfatter så original og vigtig som Hans Christian Andersen. Hans værker har altid fascineret mig og stimuleret min egen fantasi, både som ung læser og som voksen, og han var en af de forfattere som jeg havde mest i tankerne, da jeg skrev mine egne to bøger rettet mod de yngre læsere. Danmark har altid været venlig og imødekommende overfor mine værker og jeg er henrykt over at kunne være med jer. Mange tak, lød det fra Salman Rushdie

Læs mere om HCA Festivals