I det fynske folks tjeneste

Matematik sættes ind mod terror

Syddansk Universitet indvier i denne måned et unikt forskningslaboratorium, hvor matematik gøres til et våben, der kan afdække terrornetværk.

SDU.

Det skriver Politiken.

Bevæbnet med internetspioner, avancerede matematiske algoritmer og stor computerkraft går et hold forskere på Syddansk Universitet nu ind i kampen mod global terror . Internetspionerne i form af automatiske webcrawlere skal suge bunker af information ud af internettet, hvorefter denne viden analyseres og systematiseres med matematik , som forskerne udvikler til formålet.

Håbet er at kunne afdække terroristers netværk, forudsige deres næste træk, og ultimativt være i stand til at hindre dem i at begå terroranslag.
Det nye forskningscenter, Counterterrorism Research Lab, indvies senere på måneden og er Europas første.

- Ideen er at udvikle computerprogrammer til efterretningstjenester som et supplement til den viden, andre systemer kan skabe, for at afdække terrornetværk.  Der findes ikke ret meget viden på det felt, og en stor del af analysearbejdet på området udføres meget manuelt. Vores analysesystemer skal automatisere og effektivisere dette arbejde og indgå som en brik i puslespillet af viden om terroristers netværk, siger professor Uffe Kock Wiil ved Syddansk Universitet i Odense, som står i spidsen for projektet.