I det fynske folks tjeneste

Mathias Boe får wildcard med ny makker ved EM

Grundet Carsten Mogensens hjerneoperation stiller Mathias Boe op med Mathias Christiansen EM i badminton.

Mathias Boe får ny makker.

Den fynske doublespiller Mathias Boe har savnet en makker, siden Carsten Mogensen 20. februar blev opereret i hjernen, da han var i Rusland for at spille EM for hold.

Men nu får Boe i hvert fald lejlighedsvis en ny makker og den kamptræning, han har efterlyst.

Ved det forestående EM for individuelle stiller han i herredouble op sammen med Mathias Christiansen, skriver Badminton Danmark på sin hjemmeside.

De to har fået et wildcard, så de kan danne konstellation i franske Vendée. Det bliver første gang, at de står på samme side af nettet i en kamp.

- Nu skal vi træne sammen her i Brøndby Hallen op til mesterskabet, hvor vi skal have styr på nogle aftaler, og så må vi se, hvordan det går, siger Mathias Christiansen.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Boe er en, som jeg prøver at lære af til hver træning, så derfor glæder jeg mig til den læringsproces, der er i at spille med ham, tilføjer han.

Da Carsten Mogensen ikke har udsigt til at spille turneringer i den nærmeste fremtid, har Boe søgt andre muligheder for at få kamptræning.

Således havde han stablet et makkerskab op med kineseren Cai Yun, så de to kunne spille sammen ved turneringer i Singapore og Malaysia, men den plan satte Det Kinesiske Badmintonforbund en stopper for.

Nu kan Boe i det mindste se frem til at spille EM fra 26. april.

I alt 20 danskere deltager ved EM, heraf er syv debutanter; Natalia Koch Rohde, Emil Holst, Sara Thygesen, Maiken Fruergaard, Niclas Nøhr, Mathias Christiansen og Lena Grebak.

Ved det seneste EM for individuelle i 2014 vandt Jan Ø. Jørgensen, Joachim Fischer/Christinna Pedersen og Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl guld til Danmark. De stiller alle op til titelforsvar.