I det fynske folks tjeneste

Mathias Boe: Vi er stadig et stykke fra turneringssejr

Denmark Open: Carsten Mogensen og Mathias Boe ligner et par på vej i form, men der mangler stadig en del, siger Mathias Boe.

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Efter en gevaldigt skrantende første runde ved Denmark Open var der igen momentvis klasse over spillet for herredoublen med Carsten Mogensen og Mathias Boe, da parret torsdag spillede sig i kvartfinalen.

De to danskere slog kineserne Fu Haifeng og Xu Chen i anden runde i to sæt, og med en finaleseedning er de to danskere blandt favoritterne til titlen.

Men ifølge Mathias Boe er parret fortsat et stykke fra topniveauet og skal stadig arbejde på at komme helt tilbage efter Carsten Mogensens operation i hjernen i starten af året.

- Det er jo ikke en fodvorte, der er blevet frosset af, så det skal man have med i tankerne, siger Boe om makkerens hjerneoperation.

- Når det er noget så alvorligt og i hovedet, så påvirker det hele systemet, og det ved vi godt. Det er et spørgsmål om tid, før vi igen er helt tilbage.

Derfor går tankerne heller ikke i retning af en sejr i det igangværende Denmark Open, selv om de naturligvis spiller efter den. Til det er niveauet endnu ikke højt nok.

- Vi er hamrende sultne på at blive gode nok til at kunne vinde turneringer igen.

- Vi har et okay bundniveau, synes jeg. Det er ikke godt nok til at vinde turneringer, men det er godt nok til stadig at være med i kampe, og hvis vi så bare kan spille noget af vores bedste, så står vi fint, siger Boe.

Carsten Mogensen mener også, at der stadig er et stykke vej tilbage til den absolutte verdenstop, men han ved samtidig, at det ikke sker i morgen.

- Man vil jo helst gerne have været den bedste og helst i går, siger han.

- Det er nu en gang ikke sådan, det er, men heldigvis hviler vi meget i os selv og ved, at vi godt kan komme tilbage og ved også, hvordan vi har gjort det tidligere. Stædigheden længe leve.

I kvartfinalen skal de to op mod de sjetteseedede russere Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov, som Boe og Mogensen fører 7-2 over i indbyrdes kampe.