I det fynske folks tjeneste

Med mor på universitet

Søndag blev der afholdt informationsmøde for dansk-tyrkiske unge på SDU i Odense. Det sker for at lokke flere dansk-tyrkiske unge til at tage en videregående uddannelse.

Hvilket studie skal jeg vælge? Det spørgsmål skal tusindvis af unge finde svar på, her inden de skal sende en ansøgning afsted. 

Derfor blev der afholdt informationsdag på SDU i Odense i dag - men ikke en helt almindelig en af slagsen. Det var nemlig en informationsdag til dansk-tyrkiske unge og deres forældre. 

Det er nonprofit foreningen Dansk Tyrkisk Akademiker Union, der står bag. Foreningen arbejder på at få flere efterkommere af tyrkere i Danmark til at vælge en akademisk uddannelse. 

- Tyrkerne kom i 70'erne - 80'erne og kom for at arbejde, og vende tilbage efter man havde tjent nogle penge, og den her socialearv-kulturellearv fortsætter stadigvæk hos majoriteten af børn og unge, og uddannelse bliver nedprioriteret desværre, siger stifter af foreningen Dansk Tyrkisk Akademiker Union.

Til informationsmødet fortæller den dansk-tyrkiske Alperen Cakir, at han overvejer at tage en uddannelse her på SDU i odense:

- Jeg har faktisk tænkt mig at læse robotteknologi efter gymnasiet, siger Alperen Cakir.

For at få de dansk-tyrkiske unge til at tage en videregåendeuddannelse vil foreningen blandt andet inddrage de unges forældre.  

Mor til en af de studerende er da også glad for at blive inviteret til mødet.

- Vi støtter op omkring den uddannelse de vælger, bare de tager en uddannelse. Så er det underordnet hvad det er, men en akademisk uddannelse er jo hvad alle forældre drømmer om deres børn de tager, siger Dilek Güler.

Dansk Tyrkisk Adademiker Union har modtaget 25.000 kroner fra Dansk ungdoms fællesråd til at holde informationsmøderne til de tyrkiske unge på 7 universiteter i Danmark.

Der er ansøgningsfrist til kvote 2 den 15. marts kl. 12.