I det fynske folks tjeneste

Medarbejder piller: Måske bliver det alligevel nytår i Odense

Der kommer måske alligevel gang i viserne på rådhusuret i Odense. En teknisk medarbejder forsøger at få uret i gang.

00:18

Uret på rådhuset i Odense har nu været gået i stå i et døgn. Rådhusets servicemedarbejdere knokler dog for at få gang i viserne allerede torsdag.

Uret på rådhuset i Odense har nu været gået i stå i et døgn. Rådhusets servicemedarbejdere knokler dog for at få gang i viserne allerede torsdag. Foto: Jakob Risbro

1 af 2

Det 136 år gamle rådhusur i Odense har taget sig et hvil, og har været gået i stå i knap et døgn siden klokken ni onsdag. Reservedele er bestilt, men ankommer først efter nytår. Nu forsøger en teknisk medarbejder at få gang i uret uden.

Uret er simpelthen gået i stå - kun 11 dage inden nytårsaften, hvor rådhusklokkerne ved midnat traditionen tro ringer det nye år ind.

Rådhusurets bimlen nytårsaften ved midnat er derfor i fare. Dog er en teknisk medarbejder så selvsikker, at han mener, han kan få uret til at slå igen, indtil reserverdelene når frem, fortæller chef for teknisk service i Odense Kommune, Jan Geisle.

- Lige nu roder en teknisk medarbejder oppe i urværket, og han er sikker på, at han kan få det til at virke, siger han.

Ifølge Jan Geisle er det enorme ur så specielt, at man ikke blot kan købe en nyt urværk, og den eneste virksomhed, der kan levere de nødvendige reservedele er en leverandør i Tyskland. Paradoksalt nok kan de grundet netop jul og nytår først levere i det nye år. 

Læs også Rådhusuret gået i stå: Reservedele kommer efter nytår