Michaels fleksjob i fare: Frygter jeg havner på en eller anden hylde

Flere beskæftigelsesprojekter i Odense Kommune står til at lukke. Det kan betyde, at op mod 300 medarbejdere mister deres job - en del af dem er ansat i fleksjob. Michael Olsen er én af dem.

Onsdag middag har Michael Olsen gang i at spraymale vinduer på Bygningsrenovering i Odense.  

- Jeg er rigtig glad for det. Jeg nyder at komme herud. Det er en af mine bedste arbejdspladser, jeg har haft som fleksjobber, siger han til TV 2/FYN. 

quote - Og så frygter man da, at man havner på en eller anden ledighedshylde.

Michael Olsen, fleksjobber på Bygningsrenovering i Odense

- Her er rigtig meget hjerterum, og man bliver taget godt imod af gode kolleger. 

Michael Olsen har dårlige skuldre, og derfor har han i fem år arbejdet i fleksjob 25 timer om ugen. 

Men nu er der kommet skår i glæden. Tirsdag blev medarbejderne orienteret om, at de kan risikere at miste deres job, fordi Odense Kommune vil lave en større omlægning, så kommunale aktiveringstilbud skal erstattes med jobpraktikker i det private erhvervsliv.

Ikke just en melding, Michael Olsen sætter pris på.

- Jeg blev lidt chokeret. Jeg blev rigtig ked af det. Hvad skal der nu ske i fremtiden? Ikke bare for mig - men også for mine kolleger. 

- Min største bekymring lige nu er, at jeg måske skal begynde at gå hjemme i en periode, indtil man får fundet noget andet arbejde. Og så kommer det også til at påvirke mig rent økonomisk. 

- Og så frygter man da, at man havner på en eller anden ledighedshylde. Jeg føler mange gange, at når vi er i denne her situation som fleksjobber, og vi skal til at finde noget andet, så bliver vi skubbet til side - og der går noget tid, inden vi kommer herfra. 

Det giver ingen mening
Odense har en af landets højeste ledighedsprocenter. 

- Er det ikke fair nok, at man kigger alt igennem og tænker, at vi skal effektivisere og skal have så mange i arbejde som muligt. Og hvis det her ikke er godt nok, så må vi lukke det?

Jeg kan godt forstå det, at hvis man når frem til, at man ikke får nok i arbejde. Men jeg kommer her hver dag - og jeg ser noget helt andet noget. Jeg ser, at tingene fungerer, og det virker. Så for mig giver det ingen mening, at man lukker Bygningsrenovering. 

Hverken Beskæftigelses- og Socialforvaltningens direktør, Rene Junker eller rådmanden for området, Steen Møller, vil  udtale sig før det endelig forslag formentlig bliver offentliggjort onsdag aften.

Politikerne i arbejdsmarkedsudvalget skal derefter tage stilling til forslaget i næste uge, og herefter skal byrådet i Odense den 22. februar beslutte, hvad der skal ske. Ifølge TV 2/FYNs oplysninger står mellem 200-300 ansatte til at blive fyret, hvis lukningen bliver godkendt. 

Cirka 1.600 borgere er årligt forbi Bygningsrenovering, der er Odense Kommunes tilbud om aktivering til unge kontanthjælpsmodtagere. Samtidig er der mulighed for at afklare nogle borgere i forhold til deres arbejdsevne.

Hvad er fleksjob?

 

 

Oversigt

    Oversigt