Michelle Vesterby klar til VM på Hawaii

Med over 47 uger til starten på VM på Hawaii, har Michelle Vesterby sikret sig plads ved det prestigefyldte Ironman World Championship.

Som den første professionelle kvinde løb triatlet Michelle Vesterby mandag en startplads i hus, da hun sluttede som nummer fem ved Ironman Arizona. 

Selvom femtepladsen ikke helt levede op til Vesterbys egne forventninger, overskygger glæden over at kunne gå en sæson i møde, hvor den vigtigste startplads er sikret, placeringen.

- Jeg havde håbet på en bedre placering, men tanken var bare ikke helt så fuld som jeg havde regnet med, siger Michelle Vesterby fra Arizona hvor hun stadig befinder sig.

Den fynske ironkvinde har haft en hård sæson, og det kunne mærkes i benene under gårdsdagens race.

- Jeg kører primært på rusen over min sejr ved Ironman Copenhagen i august og min fjerdeplads ved VM på Hawaii, men der skal selvfølgelig også være energi i kroppen for at det kan gå rigtig godt”, smiler Vesterby. 

Der kæmpes hvert år om de eftertragtede pladser til det berømte VM på Hawaii lige til det sidste, og selv atleter, der betragtes som sikre på en startplads, må nogle år se skuffelsen i øjnene, når de ikke opnår kvalificering.

- Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at starte sæsonen op med et helt andet fokus end at skaffe point til at kvalificere mig  til Hawaii.

Selv kæmpede Michelle Vesterby i år med at få de sidste, vigtige point, og netop derfor er lettelsen og glæden over at kunne gå på juleferie med en startplads i lommen endnu større:

- Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at starte sæsonen op med et helt andet fokus end at skaffe point til at kvalificere mig  til Hawaii. Nu kan jeg i stedet fokusere på at køre de race der ligger bedst til mig og få bygget min sæson op på en måde, så jeg kan yde mit bedste til samtlige race, jeg vælger at køre henover sæsonen.