Micro Matic er Danmarks bedste entrepreneur

Micro Matic i Odense blev udnævnt til landsvinder ved EY Entrepreneur Of The Year 2016, da den prestigefyldte pris blev uddelt af Ernst & Young (EY) i Bella Centret torsdag aften.

Det blev den fynske virksomhed Micro Matic A/S, der løb med hovedprisen som EY Entrepreneur Of The Year 2016.

Virksomheden har en position som globalt ledende inden for udstyr til udskænkning af fadøl og skal nu også repræsentere de danske farver ved World EY Entrepreneur Of The Year i Monaco i 2017, hvor flere end 50 lande vil dyste om sejren.

- Juryen har i sit valg af Micro Matic lagt særlig vægt på, at ledelsen er lykkedes med en transformation af virksomheden gennem fokus på kerneforretningen og ved strategiske valg og fravalg,  siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør i EY Entrepreneur Of The Year, og tilføjer:

- Virksomheden har en lang og indholdsrig historie og har gennemgået en spændende udvikling. Vi har at gøre med et fantastisk eksempel på stærkt og vedvarende entrepreneurskab. ”

I sin begrundelse fremhævede juryen, at prisen også er en anerkendelse af den store indsats, som virksomhedens stiftere har ydet gennem aktivt at tage del i og præge regionens erhvervsliv i positiv og konstruktiv retning.

Micro Matic er globalt ledende indenfor udstyr til udskænkning af fadøl. De leverer til alle de store internationale bryggerier og sidder på 80 procent af verdensmarkedet. Hovedmarkedet er USA.

 

 

Micro Matic har sat rekord i vækst og har de sidste fire år fordoblet årets resultat fra 66 millioner kroner i 2011 til 136 millioner kroner i 2015.

Tog også globaliseringsprisen
Udover landsprisen fik Micro Matic også EYs globaliseringspris.

Her sætter EY fokus på de vækstvirksomheder, der realiserer mulighederne på de globale markeder og dermed ikke alene skaber egen succes, men også viser andre danske virksomheder vej til den store verden.

 

Om EY Entrepreneur Of The Year

 

Tre andre fynske virksomheder var nomineret til forskellige priser.

Odensevirksomhederne Intelligent Banker og Mobile Industrial Robots var nomineret til Startup-prisen, mens Scangrip i Svendborg var nomineret til Innovationsprisen, men de priser gik til henholdsvis European Protein i Bække og Dansk Ingeniørservice i Skanderborg.