I det fynske folks tjeneste

Million fra Island til Odense

[size=1]Den islandske regering har besluttet at yde et tilskud på en million kroner til opførelsen Nordatlantisk Hus på havnen i Odense. Det har Islands statsminister Geir H. Haarde netop meddelt borgmester Jan Boye.[/size]

Også Grønland har efter et besøg tilkendegivet både støtte og opbakning til huset. Og i næste måned er der planlagt et besøg på Færøerne.

Millionen fra Island bliver udbetalt inden årets udgang, når den islandske finanslov for 2008 er vedtaget.

Sigridur Anna Thordardottir, der er Islands tidligere miljøminister og minister for nordisk samarbejde og desuden tidligere præsident for Nordisk Råd, bliver Islands repræsentant i præsidiet i Nordatlantisk Hus, som også har en repræsentant fra Grønland og får en fra Færøerne.

Byrådet forventes at godkende vedtægterne for Nordatlantisk Hus på næste byrådsmøde, hvor også byrådets to medlemmer til styregruppen udpeges.

Det Nordatlantisk Hus er en selvejende institution, der har til formål at eksponere den nordatlantiske kultur udadtil og være et kulturelt mødested og centrum for islændinge, færinger, grønlændere og danskere.

Odense Kommune har i budget 2007 bevilget et anlægstilskud på en million kroner og et driftstilskud fra 2009 på halvanden million til Nordatlantisk Hus.