Millionbevilling sætter fut i droneudviklingen i Odense

Millionbevilling kan blive et vigtigt skridt mod drone-område med potentiale for tusindvis af jobs.

Mulighederne for at skabe et internationalt førende center for drone-branchen i Odense fik sent i går aftes et stort løft. Her faldt den første del af den nye finanslov på plads med en aftale om en fordeling af forskningsreserven, der øremærker 25 millioner kroner til forskning i droner og rumteknologi. 

Omkring HCA Airport og Syddansk Universitet i Odense er der allerede udviklet et drone-miljø, der tiltrækker forskere, dronefabrikanter- og operatører. Odenses borgmester, Anker Boye, håber, at de nye midler, kan gøre området endnu mere attraktivt. 

- Vi har en ambition om, at HCA Airport skal være et af Europas førende centre for udvikling, test og produktion af civile droner. Derfor vil jeg også gerne kvittere for, at et samlet Folketing, med uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs i spidsen, nu så klart prioriterer drone-indsatsen herhjemme. Det er et vigtigt skridt på vejen mod at udvikle et nyt dansk erhvervsområde med potentiale til at skabe tusindvis af job til kloge hænder og hoveder, siger Anker Boye.

Forskningslederen ved Syddansk Universitets dronecenter, Brad Beach, er enig i, at de 25 millioner afsat til droneforskning kombineret med den nye nationale dronestrategi, stiller Danmark stærkt i kapløbet om at blive internationale førende på droneområdet.

- Droneforskningen får optimale betingelser for at udvikle og kaste resultater af sig, og det kan komme det danske erhvervsliv til gode” udtaler Brad Beach og fortsætter:

- De landvindinger, vi nu kan skabe på universitetet kan i sidste ende føre til udvikling og produktion af teknologi, som vil skabe vækst og job i danske virksomheder.

Fakta: 

 

 

Oversigt

    Oversigt