Millioner på vej til beskyttelse af fynske kyster

Tre fynske projekter får tilsammen 22 millioner kroner til kystbeskyttelse.

Vandstanden stiger, havet æder sig længere ind, bølgerne går højt, og huse tæt på kysten bliver oversvømmet.

Det er ingen hemmelighed, at klimaforandringer både nu og i fremtiden vil få stor indflydelse på de danske kyster, og derfor er samlet set 90 millioner kroner på vej til i alt 14 kystbeskyttelsesprojekter.

Pengene går blandt andet til tre fynske projekter: Seden Strand i Odense, Assens og Bogense. De tre fynske projekter får tilsammen 22 af de 90 millioner kroner.

De fynske projekter

- Vi ser ind i en fremtid, hvor mange af vores kyster bliver udfordret af voldsommere vejr og stigende havvandstande som følge af klimaforandringerne. Det øger risikoen for oversvømmelser og erosion og giver utryghed rundtom i landet på udsatte strækninger, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

- Derfor skal vi tilpasse kystområderne til de udfordringer, som kun bliver større i fremtiden. Det gør vi blandt andet ved igen i år at sende endnu flere midler ud og arbejde i vigtige kystbeskyttelsesprojekter, siger hun.

Disse kyster får flest penge

Af de fynske projekter går flest penge til Bogense, der kan se frem til 15,6 millioner kroner.

- Det er en rigtig god nyhed, at et nordfynsk projekt modtager et tilsagn om så markant en støtte. Det betyder, at det fælles kystbeskyttelsesanlæg i Bogense bliver billigere for den enkelte borger, som bor i og omkring Bogense, siger Anders Thingholm (K), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

I projektet indgår en samlet løsning for hele digestrækningen fra Nyhave i vest til Stege Mølle i øst.

Topscoreren på landsplan er projektet Nordkystens fremtid, der får 21,4 millioner kroner.

Det er Kystdirektoratet, der modtager og vurderer de indkomne ansøgninger. Der kommer en ansøgningsrunde i 2022, hvor puljen indeholder 150 millioner kroner. 

Oversigt

    Oversigt