Millioner til indvandrere på cykel

Odense Kommune og Vejdirektoratet spytter nu to millioner kroner i cykelture til udsatte danskere og danskere med anden etnisk oprindelse. Kommunen håber, at cykelprojekterne kan fremme sundheden og cykellysten blandt indvandrere.

Team Odense Integration kører til sommer for andet år i træk rundt i hele landet på racercykler for at fremme integrationen mellem danskere og indvandrere. Holdet, der består af 20 danskere og 20 danskere med anden etnisk oprindelse end dansk, får i alt 600.000 kroner til de 1200 kilometer cykeltur rundt i Danmark.

- Vi vil gerne skabe nogle ambassadører for cyklismen blandt indvandrere. Blandt mange indvandrere er det ikke prestigefyldt at cykle, og vi tror, at Team Odense Integration, kan være med til ændre denne opfattelser, siger Elsebeth Gedde, der er projektleder for Cyklisternes By Odense.

"Stjerner fra Vollsmose" er et andet af de cykelprojekter som Odense Kommune har valgt at støtte med flere hundredtusinde kroner. Ideen er at 15 kvinder i Vollsmose skal motionscykle med cykelløbet Fyn Rundt som endemål.

- Cykling er sundt og vi tror, at hvis vi kan få flere i Vollsmose til at cykle, vil vi fremme sundhedstilstanden i området, siger Elsebeth Gedde.

De to sidste cykelprojekter, der får del i de to millioner kroner er Etnisk jobteam i Odense og kommune og udsatte unge fra Skt. Klemmens, der skal bringes på ret køl gennem cykling.

Vejdirektoraret har bevilget 40 procent af de to millioner kroner og resten af pengene kommer fra Odense Kommune.

Læs mere om Team Odense Integration