Millionsatsning mister pusten: B.T. Odense halveres

Mindre end et år efter, B.T. søsatte en større provinssatsning med redaktioner i Odense, Aarhus og Aalborg i august 2021, er luften allerede ved at fise ud.

B.T. barberer antallet af ansatte på lokalredaktionerne i Odense, Aalborg og Aarhus. 

Det sker mindre et år efter, at lokalredaktionerne åbnede og blev kaldt "den største journalistiske satsning i den danske medieverden i mange, mange år" af daværende chefredaktør Michael Dyrby.

TV 2 Fyn erfarer nu, at B.T. med ny chefredaktør Pernille Holbøll i spidsen har valgt ikke at forlænge kontrakter med alle tidsbegrænsede ansatte journalister på de tre lokale redaktioner. 

Chefredaktør Pernille Holbøll bekræfter til TV 2 Fyn, at tre tidsbegrænsede ansatte i Odense ikke får forlænget deres kontrakt efter den 30. juni. 

Ifølge TV 2 Fyns oplysninger svarer det til knap hver anden medarbejder på redaktionen i Odense. Og samtidig er meldingen fra Pernille Holbøll til B.T.’s medarbejdere, at fremtiden for redaktionerne i Odense, Aarhus og Aalborg er uvis.

Lang tids hemmelighedskræmmeri

TV 2 Fyn har talt med B.T.’s redaktionchef i Odense Louise Ravn, men hun vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne. Chefredaktør Pernille Holbøll har ikke yderligere kommentarer. 

Lokalredaktionerne i Odense, Aalborg og Aarhus åbnede 1. september efter længere tids hemmelighedskræmmeri. 

Først 31. august bekræftede B.T.'s daværende ansvarshavende chefredaktør, Michael Dyrby, at Berlingske Media satsede på lokaljournalistikken. Her kunne han også fortælle, at der var tale om en investering på et "stort, tocifret millionbeløb".

En ærgrelse for lokaljournalistikken

Hos Fyens Stiftstidende kalder chefredaktør Poul Kjærgaard meldingen om B.T.'s neddrosling på redaktionen i Odense for "ærgerlig" på lokaljournalistikkens vegne.

- For en mand som holder af lokaljournalistikken er det en ærgerlig melding. Enhver by er bedst tjent med en god og grundig lokalpresse. Det er ærgerligt, hvis B.T. vælger at drosle ned lokalt, siger Poul Kjærgaard.

Chefredaktøren mener, at det altid er sundt med en vis form for konkurrence for en lokalavis som Fyens Stiftstidende. For det er med til at skærpe sanserne blandt journalisterne ude i lokalområdet. 

Men det kræver et solidt "rodnet" at være et lokalt medie. Det kan derfor være svært for et medie som B.T. at forankre sig på lidt over et halvt år, uddyber han.

Har I haft oplevet en større konkurrence som medie, efter B.T. kom til Odense?

- Jeg læser med interesse, hvad vores konkurrenter rundt omkring laver. Men jeg ville lyve, hvis jeg var overrasket over, at de drosler ned i deres medarbejdere.

- Vores konkurrenter på B.T. har indimellem formået at have en nyhed før os. Men jeg havde regnet med, at konkurrencen ville være noget hårdere fra B.T. med en lokalredaktion af dén størrelse, siger han. 

Tilbage i 2019 var Fyens Stiftstidende også selv nødt til at skære i antallet af medarbejdere. Her var der i Jysk Fynske Medier, der blandt andet står bag Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, en sparerunde, hvor hele 150 stillinger blev nedlagt