Minister henter ekspertviden om demens i Odense

I dag besøger sundheds- og ældreministeren et demens-specialiseret plejehjem i Odense for at indsamle viden til en demenshandlingsplan.

Plejecenteret Svovlhatten er et af de plejecentre i Odense, der er specialiseret i demens. Plejecentret er blandt de steder, som sundheds- og ældreministeren, Sophie Løhde, vil vidensdele med. 

- I forbindelse med arbejdet med den kommende demenshandlingsplan tager jeg nu rundt i landet for at lytte til dem, der ved allermest, og har området tæt inde på livet i hverdagen, siger Sophie Løhde.

Efter besøget på plejecenteret besøger hun Kallerupvej, der er et rådgivnings- og kontaktcenter for demensramte og pårørende drevet primært af frivillige kræfter.

I Odense glæder man sig over, at ministeren kommer til byen for at høre om arbejdet med sygdommen. 

- Jeg er glad for, at ministeren gerne vil høre mere om, hvordan vi i Odense arbejder med demens. I fremtiden skal Odense være det sted, man ser hen, når man vil vide, hvordan mennesker med demens får mest mulig livskvalitet, siger Brian Skov Nielsen, ældre- og handicaprådmand i Odense, der skal vise ministeren rundt.  

Sophie Løhde besøger også SDU for at høre om, hvordan man tidligt kan opspore faktorer, som kan have indflydelse på ældres fysiske kunnen og mobilitet.