Minister i samråd om udsættelser

Stadig flere i Odense bliver sat ud af deres bolig. Derfor kaldes Socialminister Karen Jespersen samråd.

En undersøgelse fra SFI viser, at antallet af danskere som bliver sat på gaden er steget fra 1.500 i 2002 til 2.600 sidste år. 

I følge SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd - er stigninge især sket i landets fem største byer København, Århus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Den udvikling er en tydelig konsekvens, af regeringens politik, mener Socialdemokraternes boligordfører, Bjarne Laustsen. Han vil nu have Socialminister Karen Jespersen til at forklare sig i et samråd.

- De triste tal viser med al tydelighed, at regeringens politik fører til øget ulighed. Den store stigning i udsættelser er et meget kontant resultat af, at regeringen med kontanthjælpsloftet og starthjælpen øger uligheden i Danmark. Og Socialministeren bør erkende, at regeringens politik er helt forfejlet, siger Bjarne Laustsen.

Børnefamilier rammes

Næsten halvdelen af de husstande, der sættes på gaden er børnefamilier.
 - At det er børnefamilier, som rammes, gør blot situationen endnu mere grotesk. Når man nu ved, at regeringens egen politk er en af hovedårsagerne, så var det måske en idé at ændre politiken. Sværere er det sådan set ikke, siger Bjarne Laustsen.
 
- I forhold til starthjælp og kontanthjælpsloftet, så siger regeringen, at de regler skal få folk i arbejde. Men når så mange mennesker rammes af ordningerne, så er det jo tydeligt, at regeringen har svigtet. Hvis det er så nemt at skaffe folk et arbejde, så kunne regeringen jo starte sin indsats dér, og på den måde nedbringe antallet af udsættelser, siger Bjarne Laustsen.

Oversigt

    Oversigt