I det fynske folks tjeneste

Minister raser over lokalpolitikers homo-udtalelser

Ligestillingsminister Manu Sareen mener ikke, det er i orden at sammenligne homoseksuelle med kameler.

Ligestillingsminister Manu Sareen mener ikke, det er i orden at sammenligne homoseksuelle med kameler.

En lokalpolitiker fra Odenses udtalelser om homoseksuelle får nu Danmarks ligestillingsminister, Manu Sareen (R), til at fare i blækhuset.

I weekenden kaldte Enhedslistens byrådskandidat i Odense Dahir Jama Roobleh det en "katastrofe", at socialdemokraten Tim Vermund foreslog at undervise i homoseksualitet i odenseanske skoler.

Og det er ikke første gang, at Dahir Jama Roobleh har nedskrevet kontroversielle kommentarer. I juni 2012 skrev han i sin tid som SF'er på sin Facebookside:

"Hvis mand til mand er kærlighed til dansk folkkirke, hvorfor er mand til hund er ikke kærlighed så, kære Manu Sareen ?? Jeg elsker også min kamel kan jeg vie ham og få han på familiesammeforing til Dk Manu Sareen ?? Helt til grin med den homoloven.."

Manu Sareen er fortørnet over udtalelserne:

- Jeg har virkeligt svært ved at tro det, men det er simpelthen ikke i orden, at Enhedslistens byrådskandidat Dahir Jama Roobleh sammenligner homoseksuelle med kameler.

- Det viser blot, at kampen mod intolerance skal kæmpes hjemme som ude i den store verden, skriver Manu Sareen på Facebook.

Bestyrelsen i Enhedslisten Odense har mandag indkaldt til ekstraordinær bestyrelsesmøde for at drøfte sagen.

I værste fald kan konsekvensen blive, at Damir Jama Roobleh bliver fjernet fra kandidatlisten, men det kan kun afgøres på en ekstraordinær generalforsamling

Enhedslistens spidskandidat mener, at Damir Jama Roobleh må trække sine udtalelser tilbage.

- Hvis Dahir ikke trækker det troværdigt tilbage, så er det klart, at man ikke kan have nogen kandidat, der har holdninger, der strider mod Enhedslistens grundprincipper, siger Per Berga Rasmussen.