I det fynske folks tjeneste

Minister-støtte til invitation til Hirsi Ali

Kulturminister støtter Odense-forslag om at tilbyde Hollandske Hirsi Ali husly.

Flere støtter forslag om at give den verdensberømte debattør og forfatter Ayaan Hirsi Ali husly i Danmark.

Odense bør give den verdensberømte debattør og forfatter Ayaan Hirsi Ali husly i byen. Det foreslog 1. viceborgmester i Odense, Alex Ahrendtsen, DF, i sidste uge.

Og nu støtter kulturminister Brian Mikkelsen ideen ved at opfordre landets kommuner til at invitere den somalisk-fødte forfatter Ayaan Hirsi Ali til at bo i Danmark, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Også Anker Boye, by- og kulturrådmand i Odense, støtter i følge avisen forslaget. Og invitationen møder også bred opbakning på Christiansborg.

Omstridte somalisk-født forfatter

Den omstridte somalisk-fødte forfatter og filmskaber Ayaan Hirsi Ali skal have mulighed for at bo i Danmark. Det mener kulturminister Brian Mikkelsen (K), som nu opfordrer landets kommuner til at invitere hende til landet.

Det skal ske som led i den nye ordning med fribyer for forfulgte forfattere, som regeringen lige nu arbejder på et lovforslag om.

- Ayaan Hirsi Ali vil stå som nummer ét på listen over forfattere, som man efter min mening skulle invitere til Danmark, siger kulturministeren til avisen.

Hirsi Ali har levet under politibeskyttelse siden 2004, da hun var manuskriptforfatter til den kontroversielle film

"Submission", hvis instruktør Theo van Gogh blev myrdet af en islamistisk fanatiker. I sidste uge besluttede det hollandske parlament, at det ikke længere vil betale for hendes sikkerhed, når hun er bosat i USA.
 
Regeringen er indstillet på at betale for udgifterne til Hirsi Alis sikkerhed.

Læs flere reaktioner på forslaget her.